ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παρουσίαση για την εξοικονόμηση του νερού στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων.



Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS το διάστημα 6 έως 9 Οκτωβρίου πραγματοποίησε, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές σχολείων του Δήμου Αγρινίου, ενώ χτες το πρωί σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων!

Θέμα της παρουσίασης ήταν η εξοικονόμηση του νερού και ο ρόλος τον οποίο μπορούν οι ίδιοι οι νεαροί πολίτες να διαδραματίσουν στην προστασία του πόρου...

Η συγκεκριμένη παρουσίαση έγινε από την κ. Στελίνα Κουλουζάκη από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, και είχε χαρακτήρα διαδραστικό, προκειμένου να ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες και τη συμμετοχή των μαθητών, ενώ συνοδεύτηκε από διανομή ειδικά σχεδιασμένων Φύλλων Εργασίας, αλλά και εγκατάσταση μειωτήρων ροής νερού για την περαιτέρω εξοικείωσή τους με τα θέματα των υδατικών πόρων και τη διερεύνηση πρακτικών για την ορθολογική χρήση τους.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής του σχολείου, Θ. Λανόπουλος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, Θ. Τσιλίκας, δάσκαλοι και μαθητές του σχολείου.


Να πούμε τέλος ότι το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, επανεκάμψε τις τελευταίες ημέρες στο Αγρίνιο, με μια ανοιχτή προς τους πολίτες εκδήλωση που έγινε χθες, ολοκληρώνοντας το πακέτο στοχευμένων δράσεων στην πόλη για τη διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού, στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ – Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!, που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης –Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.)
πηγή: kalyvia.gr