ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:«ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ»,στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ



Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου συνεχίζει το βραβευμένο πρόγραμμα
«THE MET: LIVE IN HD» με την κορυφαία όπερα του CHARLES GOUNOD

«ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ»

σε ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από την ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD”, συνεχίζει την ζωντανή μετάδοση με την κορυφαία Όπερα του CHARLES GOUNOD «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ» το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 2017 στις 19:55 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau, που πρωταγωνίστησαν με μεγάλη επιτυχία πέρυσι στη σκηνή της Metropolitan Opera στη Μανόν, σμίγει ξανά στην όπερα Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Gounod, βασισμένη στο έργο του Shakespeare.

Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στον ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδελφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher βασίζεται στην παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.

Στην πασίγνωστη δραματική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Shakespeare βασίστηκε ο Gounod για να γράψει την ομώνυμη όπερα, ένα έργο το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του. Επηρεασμένος από τον γαλλικό ρομαντισμό, ο Gounod δίνει στην όπερα μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία των δυο εραστών, συγκριτικά με την πλοκή του θεατρικού έργου, χαρίζοντάς μας 4 αξέχαστα ντουέτα των πρωταγωνιστών και μια επιπλέον σκηνή επανένωσης στην τελευταία πράξη, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο θεατρικό του Shakespeare.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τα Δημοτικά Θέατρα Αλεξανδρούπολης και Μυτιλήνης, η Ιόνιος Ακαδημία στην Κέρκυρα, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, κ.α.

Διάρκεια της παράστασης: (3 ώρες και 20 λεπτά με 2 διαλείμματα )
Τιμές εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €

Κρατήσεις & πώληση εισιτηρίων:
Τις εργάσιμες ημέρες 9.00 π.μ – 12.00 μ.μ στο τηλέφωνο 26410- 21158 και
Σάββατο 21-01-2017, 18.45 – 19.45 στο ταμείο του θεάτρου.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο Όμιλος Μυτιληναίος. Φέτος τις προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Αγρινίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια