ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου-ενημέρωση για την αυριανή ημερίδα "Πτώσεις στην Τρίτη ηλικία-πρόληψη"


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το  μεσημέρι η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου -ενημέρωση στα τοπικά ΜΜΕ για την αυριανή επιστημονική ημερίδα ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο.

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσια Υγείας  του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τη Διοίκηση 6ης ΥΠΕ Πελ/σου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, το Γενικό Νοσοκομείο Αιτ/νίας, το Κ.Υ. Μύτικα, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσολογγίου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και την Εταιρεία Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδας – Ιπποκράτης, στα πλαίσια υλοποίησης ενημερωτικών εκδηλώσεων για θέματα υγείας  συμμετάσχει στην υλοποίηση Επιστημονικής Εκδήλωσης με θέμα:
«Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Ενημέρωση Πληθυσμού, Πτώσεις στην Τρίτη Ηλικία»,
την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ώρα 17.30 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο,

με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου κ.Κώστας Καλαντζής,



ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Μύτικα ,Διευθυντής Γεν.Ιατρικής κ.Ιωάννης Χρόνης,



ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ.Παντελής Παπαθανάσης,


τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ιατροί κ,Γιώργος Παπαναστασίου



και Κων/νος Ποσονίδης.


Ο κ,Καλαντζής ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση,πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου,η οποία έχει ως σκοπό την ενημέρωση των ηλικιωμένων,αλλά των υπολοίπων,για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πολύ συχνών περιστατικών τραυματισμού από πτώσεις.

Με την σειρά τους οι ιατροί που πήραν τον λόγο έκαναν λόγο για επιδημία τις πτώσεις των ηλικιωμένων της τρίτης ηλικίας που σχετίζονται σε μεγάλο ποσοστό με την αύξηση της νοσηρότητας,αναπηρίας και στην αύξηση της θνησιμότητας,καθώς και στην έκπτωση στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.



Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η εκπαίδευση των ατόμων τρίτης ηλικίας,των φροντιστών τους αλλά και των γιατρών της πρωτοβάθμιας, στη πρόληψη και αντιμετώπιση των πτώσεων.

Η ημερίδα για την ενημέρωση μόνο των  ιατρών θα ξεκινήσει στις 15:30 με εισηγητή τον ιατρό κ.Γιώργο Παπαναστασίου.

Στις 17:30 θα ξεκινήσει η ενημέρωση για τους πολίτες,την οποία θα χαιρετήσουν στελέχη της 6ης ΥΠΕ,ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτ/νιας και εκπρόσωποι ιατρικών και άλλων συλλόγων Υγείας.



Το πρόγραμμα:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια