ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σε πλήρη ετοιμότητα η Π.Υ Αγρινίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Π.Υ Αγρινίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων,λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη ,οπουδήποτε χρειασθεί στον Δήμο Αγρινίου.

Ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Επιπυραγός κ.Στράτος Πετράκης που συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού πολιτικής προστασίας του Δήμου Αγρινίου,ανέφερε ότι,η Π.Υ Αγρινίου είναι  απολύτως έτοιμη με οχήματα,εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό για να επέμβει οπουδήποτε ζητηθεί στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου.
Με συνολικά 14 οχήματα.12 της Π.Υ Αγρινίου και 2 των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών στην Γαβαλού και στην Παραβόλα, βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο,για έρευνες,διάσωση,απεγκλωβισμούς και μεταφορά εγκλωβισμένων.

Τις προηγούμενες ημέρες δεν χρειάσθηκε να επέμβει η Π.Υ Αγρινίου,όμως ο ίδιος ο κ.Πετράκης και άλλα οχήματα έκαναν προληπτικά περιπολίες και μετέβησαν σε χωριά που είχαν χιονόπτωση και παγετό.


Απέμεινε συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Νίκο Γκρίζη,για την συνεχόμενη επικοινωνία και συνεργασία,που έφεραν τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα,σημειώνοντας ότι προβλήματα πάντα θα υπάρχουν.

Κάνει έκκληση προς τους Δημότες ,ειδικά των ορεινών χωριών όπου οι δρόμοι είναι στενοί ,να μην παρκάρουν τα οχήματα στους δρόμους ,καθιστώντας αδύνατη την διέλευση των Πυροσβεστικών Οχημάτων,με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία και την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που ανέφερε ήταν σε Περιστέρι και Αφράτο ,όπου παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα με "παρατημένα",αυτοκίνητα ,εμποδίζοντας την διέλευση των Πυροσβεστικών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια