ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μπλόκο Αιγίου:Καθημερινά τρίωροι αποκλεισμοί της Ε.Ο



Την συνέχιση των καθημερινών τρίωρων αποκλεισμών της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου, αναγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας". Κάθε μέρα, 6.30 με 9.30 το βράδυ, το μπλόκο στήνεται και δημιουργεί πλέον σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, που ιδιαίτερα το προσεχές διάστημα με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και το τριήμερο της Αποκριάς προβλέπεται πολύ δύσκολο, μιας και παρατείνεται έως 28 Φεβρουαρίου και το κλείσιμο της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος της Ροδινής, λόγω έργων της Ολυμπίας Οδού. Αυτό σημαίνει πως τα οχήματα πρέπει πλέον να περνούν από την Παλαιά Εθνική Οδό μεταξύ Αιγίου και Πάτρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

"Συνεχίζουμε τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς με 3ωρους αποκλεισμούς  της ΝΕΟ Αθηνών- Πατρών στα βενζινάδικα  καθημερινά από 6:30μμ-9:30 μμ.
Ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας που συντονίζεται πανελλαδικά με 69 μπλόκα και την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων  είναι ο μόνος δρόμος για αποτελέσματα και ανακούφιση από τα βάρη που μας φορτώνουν η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ , οι κυβερνητικές πολιτικές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Το αφορολόγητο που πετύχαμε είναι ένα τέτοιο αποτέλεσμα του αγώνα μας και της στήριξης που έχουμε από τους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και άλλους φορείς.
Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι και η ομόφωνη υπερφήφιση του Υπομνήματος , που υποβάλλαμε ως Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου στην προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιάλειας την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.
Η αποσιώπηση ωστόσο από την Δημοτική Αρχή του αιτήματος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου για κατάργηση του χαρατσιού 80% αύξηση στο τιμολόγιο του νερού στα αγροτικά νοικοκυριά ( όπως και στα υπόλοιπα λαϊκά νοικοκυριά) επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται  και κλιμακώνεται με πανελλαδικά και τοπικά αιτήματα.
Την Τρίτη 31 Γενάρη στις 6:30 μμ η Ομάδα Γυναικών Αιγίου (μέλος της Ο.Γ.Ε) και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας συμμετείχαν στο Μπλόκο μας για αλληλεγγύη στον κοινό αγώνα που δίνουμε όχι μόνο για την επιβίωση μας ως μικρομεσαία αγροτιά αλλά και για την διατροφική επάρκεια της χώρας και του λαού.
Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους επαγγελματικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία να συμμετέχουν στον αγώνα, να συμμετέχουν στο κοινό Μπλόκο της αντιλαϊκής πολιτικής .  (ακολουθεί το Υπόμνημα)

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Υπόμνημα
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ  οργανώνει τη πάλη και τη διεκδίκηση της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας , σ΄ ένα δίκαιο αγώνα  για την επιβίωση μας άλλα και για την διατροφή του ελληνικού λαού. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε. και των μέτρων που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο ,που μας ξεκληρίζουν. Πέρα από αυτά τα προβλήματα που μας έχουν βγάλει στο δρόμο, οι πρόσφατες ζημιές από την  χιονόπτωση και τον παγετό ήρθαν να μας αποτελειώσουν. Ζητάμε την άμεση εκτίμηση και αποζημίωση στην παραγωγή, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αλλά και στις εγκαταστάσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αιγιάλειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1)Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις. Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις-ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο

2)Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα  12.000€  και 3.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον εισόδημα.  Κατάργηση υποχρέωσης τήρησης λογιστικών βιβλίων μέχρι 40.000€ τζίρο (προϊόντα-ενισχύσεις)

3) Κατάργηση της αύξησης στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ. Δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια. Σφράγισμα των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σύνταξη στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να μείνει στα χαρτιά ο νέος ασφαλιστικός νόμος-έκτρωμα.

4) Κατάργηση του ΦΠΑ 24% σε μέσα και εφόδια. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% όπως έχουν οι βιομήχανοι. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές. Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, δηλώσεις ΟΣΔΕ, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.) που εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για τις ζημιές από τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους.                                                              

5) Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών 15.000€ Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία, αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και χωραφιών, από δάνεια συνολικής αξίας μέχρι 300.000€  καθώς και για την αρπαγή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές στην τράπεζα, στην εφορία, στον ΟΓΑ, στον ΕΛΓΑ.                                                            

6)Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.                                                                                                

7)Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα μέτρα φορολόγησης για το τσίπουρο.

8)Τιμές για την κορινθιακή σταφίδα που να αναλογούν στην πραγματική αξία της(κόστος, χρόνος εργασίας, κ.τ.λ.). Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους. Όχι στα υπέρογκα επιτόκια δανεισμού των παραγωγών.                                                                                    

9) Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, με ευθύνη  του υπουργείου(ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

10) Να εκτιμηθούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες- παραγωγοί  για τις ζημιές  στο φυτικό κεφάλαιο (λεμόνια, πορτοκάλια, ελιές κ.τ.λ.) και οι κτηνοτρόφοι για  το ζωικό κεφάλαιο και τις σταβλικές εγκαταστάσεις. (από χιονόπτωση, παγετό, κατολισθήσεις). Να γίνει άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας αλλά και του υδρευτικού και αρδευτικού συστήματος".

πηγή:http://www.filodimos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια