ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης



Στις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους ενώ θα ολοκληρωθεί την επομένη 28/04/2017.

Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους σαράντα εκατομμυρίων εννιακοσίων σαράντα πέντε χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα δύο ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών (€ 40.945.782,86) από τον ΕΦ 33-220, ΚΑΕ 2764 οικ. έτους 2017, προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή της πληρωμής μηνός Απριλίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 187.187 (εκατόν ογδόντα επτά χιλιάδων εκατόν ογδόντα επτά).

Με την επόμενη πληρωμή θα πιστωθούν τα χρήματα όσοι έχουν κάνει αίτηση και έχουν εγκριθεί μέχρι και το τέλος Μαρτίου ενώ τα μισά χρήματα- εφόσον ξεπερνούν τα 100 ευρώ- θα πιστωθούν στις προπληρωμένες κάρτες.

Όπως είναι γνωστό κάποιοι που έκαναν αίτηση τον Μάρτιο 2017, δεν πληρώνονται τον ίδιο μήνα αφού οι εγκεκριμένες αιτήσεις κάθε μήνα πληρώνονται τον επόμενο, όπως προβλέπει ο νόμος. Και αυτό έχει να κάνει με τον απαραίτητο χρόνο για τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων, την προετοιμασία και μεταφορά προς τις τράπεζες των αρχείων πληρωμών και τις διαδικασίες στις τράπεζες που τηρούνται οι λογαριασμοί και εκδίδονται οι κάρτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια