ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Νέα στοχευμένη επιχείρηση των αστυνομικών για την καταπολέμηση της εμπορίας κροτίδων



Κατασχέθηκαν περισσότερες από 86.000 κροτίδες μεγάλης ισχύος

Υπενθυμίζεται ότι πριν δεκαπέντε ημέρες είχαν κατασχεθεί σε άλλη αστυνομική επιχείρηση ακόμα 75.000 περίπου κροτίδες στην Αττική
Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες, ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθη, χθες (04-4-2017) το πρωί, στη Μεταμόρφωση Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων,  πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Η σύλληψη του 58χρονου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσε και υλοποίησε χθες το πρωί στην Αττική, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, αποσκοπώντας στην προστασία των πολιτών από πιθανά ατυχήματα και στην καταπολέμηση της διακίνησης κροτίδων.

Για το σκοπό αυτό, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μετέβη στην Αθήνα, όπου αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, ακινητοποίησε όχημα που οδηγούσε ο 58χρονος και σε έρευνα που ενήργησε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν είκοσι χάρτινα κιβώτια, που περιείχαν συνολικά (50.000) κροτίδες μεγάλης ισχύος.

Έπειτα, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε  μεταποιητήριο ενδυμάτων, που διατηρεί ο 58χρονος κοντά στην οικία του, όπου τους παρέδωσε ακόμα δεκαοκτώ χαρτοκιβώτια με (36.550) κροτίδες μεγάλης ισχύος, τις οποίες κατείχε παράνομα.

Υπενθυμίζεται ότι, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, είχε πριν λίγες ημέρες κατασχέσει σε αποθήκη επιχείρησης κλωστοϋφαντουργίας, στην Αττική, ακόμα (74.300) κροτίδες μεγάλης ισχύος. ΣΧΕΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :21-03-2017: Συνελήφθη επιχειρηματίας στην Αττική για εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κροτίδων

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την καταπολέμηση της εμπορίας κροτίδων από αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας θα συνεχιστούν αμείωτα.
Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει στους πολίτες ότι:
•       Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
•       Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
•       Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
•       Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
•       Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
•       Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
•       Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια