ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πολύ μεγάλη συμμετοχή στο Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο Καινούργιο

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ Καινουργίου,του Αγροτικού Συλλόγου Καινουργίου,του Σ.Ε.Α Καινουργίου "Η Χρυσοχεριά"και την επιστημονική υποστήριξη-συνεργασία  του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε η διήμερη Δωρεάν εξέταση ΠΑΠ στο Ματσούκειο Ιατρείο Καινουργίου,για την "Ημέρα της Γυναίκας",με σύνθημα "Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη".



Μια πολύ σημαντική δράση,δράση υγείας, στην οποία συμμετείχε πολύ μεγάλος αριθμός γυναικών ασφαλισμένων και ανασφάλιστων από το Καινούργιο και την ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνες του Γ.Ν.Αγρινίου που πραγματοποιούσαν την εξέταση,στο Γ.Ν.Αγρινίου από τον Ιανουάριο του 2016 υπάρχει μόνιμη Ιατρός-Κυτταρολόγος η κα.Εξαδακτύλου και γίνονται τεστ ΠΑΠ με ραντεβού, Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή ,ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις γυναίκες,ασφαλισμένες και ανασφάλιστες με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α ως μοναδική προϋπόθεση.Όλη η διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ,της λήψης κλπ γίνεται στο νοσοκομείο του Αγρινίου με την επίδειξη ΑΜΚΑ ή του βιβλιαρίου.



Η εξέταση που σώζει ζωές γίνεται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας,ενώ όλες οι γυναίκες με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής,από 18 ετών έως 72,αλλά κυρίως μετά την ηλικία των 40 ετών, επιβάλλεται  να κάνουν την συγκεκριμένη εξέταση σε τακτά χρονικά διαστήματα.



Καλούν τις γυναίκες να εμπιστεύονται το επιστημονικό προσωπικό του Γ.Ν.Αγρινίου, το οποίο είναι πάντα στην διάθεση τους.

πηγή:kainourgiopress.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια