ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πύργος:Οι παιδίατροι του Νοσοκομείου έσωσαν την ζωή της 8χρονης Μαρίας


Δεν παρασχέθηκαν απλά, οι πρώτες βοήθειες από τους Παιδίατρους του Νοσοκομείου Πύργου, στην 8χρονη Μαρία από την Πεύκη που την περασμένη εβδομάδα εισήχθη στα ΤΕΠ μετά από δάγκωμα φιδιού αλλά στην κυριολεξία, της έσωσαν τη ζωή! Η μικρούλα, έφτασε στο Νοσοκομείο με επηρεασμένη γενική κατάσταση και μειωμένο επίπεδο συνείδησης, αποτέλεσμα αλλεργικού σοκ και της τοξικής δράσης που παράγεται από το δηλητήριο των φιδιών.

Παρελήφθη από δυο Παιδίατρος ενώ κλήθηκε και τρίτος γιατρός λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της και αμέσως επιδίωξαν τη διατήρηση των ζωτικών λειτουργιών της επαναφέροντας την πίεση που ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, την σταθεροποίησαν (πίεση, οξυγόνωση, αιμάτωση) και σε δεύτερη φάση της χορήγησαν αντιοφικό ορό, μια διαδικασία που δεν είναι απλή καθώς εγκυμονεί εξαιρετικά σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Κοντά, τέσσερις ώρες οι Παιδίατροι της Ν.Μ. Πύργου πάλευαν για τη ζωή της έως ότου την διακομίσουν με ασφάλεια και χωρίς κανένα πλέον κίνδυνο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Πάτρα για περαιτέρω παρακολούθηση και τυχόν επιπλοκές. «Το σύστημα λειτούργησε» είπε ο Δ/ντης της ΜΕΝΝ και αυτό ακριβώς εννοούσε! Δικαιολογημένα λοιπόν, το εξαίρετο προσωπικό της Παιδιατρικής του Πύργου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας.

πηγή:https://proini.news/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια