ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καιρός:Ανεβαίνει η θερμοκρασία


Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 26, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 27 βαθμούς, στην Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.
πρόρνωση:meteo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια