ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνδιοργάνωση διημερίδας για τα 120 χρόνια ανασκαφών στο Θέρμο


Ο Δήμος Θέρμου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας και η Εταιρεία Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου, συνδιοργανώνουν διημερίδα με θέμα “ ΑΡΧΑΙΟΣ ΘΕΡΜΟΣ 1897-2017, 120 χρόνια ανασκαφών” και γενικό τίτλο “ΘΕΡΜΙΚΑ 2017”, το Σάββατο 1 Ιουλίου και την Κυριακή 2 Ιουλίου.
            Η διημερίδα είναι αφιερωμένη στα 120 χρόνια από την ταύτιση του Ιερού του Απόλλωνος Θερμίου και την έναρξη της συστηματικής ανασκαφής από τους Γ. Σωτηριάδη και Κ. Α. Ρωμαίο, για λογαριασμό της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Ο Θέρμος, που έμελε να γίνει γνωστός στην Ιστορία ως το θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας, αποτελεί σήμερα, 120 χρόνια μετά τον εντοπισμό του, κοιτίδα πολιτισμού και τόπο γέννησης της δημοκρατίας.
           Η πραγματοποίηση της διημερίδας συμπίπτει με τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου, το οποίο φιλοξενεί στις συλλογές της μόνιμης έκθεσής του τα θησαυρίσματα αυτής της πολυετούς ανασκαφικής έρευνας.
           Οι εργασίες της διημερίδας αρχίζουν το Σάββατο 1 Ιουλίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θέρμου και ολοκληρώνονται την επομένη με ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου και στο Ιερό του Απόλλωνος Θερμίου. Τη διημερίδα θα πλαισιώνει φωτογραφική έκθεση με εποπτικό υλικό της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, από τις πρώτες ανασκαφές του Ιερού του Απόλλωνος Θερμίου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια