ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ για την επεισοδιακή σύλληψη των τριών ατόμων με 150 κιλά κάνναβης στην Αμφιλοχία(φωτο)



Συνελήφθησαν στην Αμφιλοχία, τρία άτομα (ένας 29χρονος υπήκοος Συρίας, ένας 44χρονος ημεδαπός και μία 31χρονη υπήκοος Ρουμανίας), μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Ο 29χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο περίπου (150) κιλά κάνναβης ενώ οι άλλοι δύο δράστες λειτουργούσαν ως προπομποί υποστηρικτικά στη διακίνηση των ναρκωτικών

Το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας



Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν χθες (04-06-2017) το πρωί, στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Πρόκειται για έναν 29χρονο υπήκοο Συρίας, έναν 44χρονο ημεδαπό και μία 31χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και κλοπή τροχοφόρων.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας), το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση το Αντίρριο.

Ο 29χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και αναπτύσσοντας ταχύτητα, προσπάθησε να διαφύγει, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ο 29χρονος εντοπίστηκε στην πόλη της Αμφιλοχίας και συνελήφθη μαζί με τους άλλους δύο δράστες (τον 44χρονο και την 31χρονη), οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Μετά από έρευνα, βρέθηκαν στο εσωτερικό του πρώτου οχήματος, (59) ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (149.978) γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ενώ εξακριβώθηκε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και η κλοπή του είχε δηλωθεί την 22-10-2016 στο Τμήμα Ασφάλειας Καισαριανής Αττικής, ενώ επιπρόσθετα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης, βάρους (149.978) γραμμαρίων
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
το χρηματικό ποσό των (610) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών και
τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια