ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση Α.Ε.Κ για ΟΛΜΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ

Ο νέος νόμος της κυβέρνησης για την επιλογή των Διευθυντών,
όχι μόνο μας γυρίζει πίσω στο αμαρτωλό παρελθόν της αδιαφάνειας και κομματοκρατίας,
όχι μόνο αφαιρεί απ’ το Σύλλογο Διδασκόντων τα ψήγματα δημοκρατικής έκφρασης στην επιλογή του Διευθυντή του,
αλλά επιχειρεί να τον εξευτελίσει, να αλλάξει τον αποφασιστικό χαρακτήρα του, να τον οδηγήσει σε αυτοχειριασμό-πρόβα τζενεράλε για την πολυπόθητη και γι’ αυτή την κυβέρνηση, υλοποίηση της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς.
Βέβαια, στην επιδίωξή της αυτή, η κυβέρνηση βρίσκει πολύτιμους συμμάχους-συνεργούς τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις στην ΟΛΜΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, που αρνούνται επίμονα όχι μόνο να κηρύξουν την αυτονόητη αποχή συμμετοχής στην κοροϊδία της γνωμοδότησης, αλλά και να συζητήσουν, έστω, το θέμα! Καμώνονται πως δεν ξέρουν τίποτα, δεν άκουσαν τίποτα. Αναρωτιούνται ποιος νόμος, τι λέει ο νόμος, ποιες είναι οι διατάξεις του, κ.τ.λ. θυμίζοντας έντονα τον μύθο του κυνηγού που, ενώ έβλεπε μπροστά του το λιοντάρι, αυτός έψαχνε τα ίχνη του! Η ιερή συμμαχία του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού στο απόγειό της με θύματα τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες., την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους. Και μάλιστα ενόψει Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, στο οποίο θα επιχειρήσουν, χέρι-χέρι, ψήφο-ψήφο, να περάσουν και να κάνουν θέσεις του κλάδου όλο το πακέτο των αντιδραστικών «βέλτιστων πρακτικών» του ΟΟΣΑ, όπως επιχειρεί να τις υλοποιήσει η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση…
Μια νομοθετική παρέμβαση που θέλει να διώξει όσους διευθυντές έμειναν στο σχολείο και μαζί με τους συναδέλφους πάλεψαν με αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν όρθια τα δημόσια σχολεία. Αυτοί είναι πολλοί και γνωστό το έργο του καθενός.
Αντίθετα η πολιτική ηγεσία δεν κάνει τίποτε να βάλει ένα τέρμα στη βιομηχανία των τυπικών προσόντων, την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών με τον αποκλεισμό του κλάδου ΤΕ1 και τη μάστιγα των «αγορασμένων» μεταπτυχιακών, για την προώθηση των «αχυρένιων» στελεχών, για την δήθεν από-ιδεολογικοποίηση του δημοσίου, που συμφώνησαν στο 3ο μνημόνιο χάνοντας στην «μετάφραση» την ουσία και τα αυτονόητα για τη σωστή και δημοκρατική διεύθυνση των σχολειών!
Η άρνηση ακόμα και συζήτησης του θέματος του νέου νόμου για την επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων από ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ στην ΟΛΜΕ, είναι ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο, αν όχι συνδικαλιστικό πραξικόπημα!
Αρνούνται προκλητικά το ρόλο τους ως κορυφαίο συνδικαλιστικό, καθοδηγητικό όργανο. Αγνοούν επιδεικτικά τους μάχιμους συναδέλφους των σχολείων, αφήνουν χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες έκθετους στις ορέξεις της κυβερνητικής εξουσίας. Δέχονται τον εξοστρακισμό των αναπληρωτών συναδέλφων μας.
Διαπράττουν ύβρη! Αργά ή γρήγορα, θα πάρουν την απάντησή τους…

ΥΓ. Στη σημερινή του συνεδρίαση (1/5/2017) το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αντί να πάρει θέση για το επίμαχο ζήτημα του νόμου, έσπευσε (!!!) να ζητήσει απ’ τον υπουργό παράταση του χρόνου υποβολής υποψηφιοτήτων για Διευθυντές. Μιλάμε, δηλαδή, για συνειδητή κυβερνητική πολιτική! Ποιο κυβερνητικός, πεθαίνεις…
Αγρίνιο, 1/06/2017
Από την Α.Ε.Κ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια