ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σημεία παρέμβασης του Γ.Παπαναστασίου στην σύσκεψη για το πανεπιστήμιο


Σημεία παρέμβασης του Δημάρχου Αγρινίου στην ημερίδα με θέμα «Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.


Γ. Παπαναστασίου: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν  πολλούς φορείς και να εκφράσουν την κοινωνία που αποκτά αντανακλαστικά.  Στο παρελθόν  είχα έρθει προσωπικά σε αντιπαράθεση με την Πρύτανη γιατί είχε υποσχεθεί στις εκλογές,  σε κάποια μέλη ΔΕΠ που επιθυμούν να μετακινηθούν στην Πάτρα, να πάρει τα τμήματα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το πρόβλημα είναι πολιτικό, είναι ακαδημαϊκό αλλά κυρίως αφορά την κοινωνία. Το Πανεπιστήμιο ακτινοβολεί σε μια πόλη.


Γι αυτό θέλουμε πανεπιστημιακά ιδρύματα υψηλού επιπέδου. Όλοι  οφείλουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω στις διαφορές μας και να προχωρήσουμε με όλα αυτά που μας ενώνουν. Άμεσο μέλημά μας θα είναι η μετάβαση της Επιτροπής  στον  Υπουργό Παιδείας όπου θα ζητήσουμε να μην υπάρξει, σε πρώτη φάση, καμία μεταβολή του υφιστάμενου καθεστώτος και  δημιουργία σχολής με κοσμητεία και απώτερο σκοπό  την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος.



Η προεκλογική εξαγγελία της Κυβέρνησης ήταν η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Και αυτός είναι ο στόχος μας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια