ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου:Πανεπιστήμιο και ΒΑΑ στο επίκεντρο


Με εντάσεις ξεκίνησε και χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά την απογευματινή συνεδρίαση.
Στην προ ημερησίας διάταξη,αναφέρθηκε το θέμα των τελευταίων ημερών με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου και τις εξελίξεις γύρω από αυτά.


Αρχικά ο κ.Μοσχολιός κατηγόρησε για αδράνεια την Δημοτική Αρχή Παπαναστασίου η οποία οδήγησε Αιτωλοακαρνάνες Επιχειρηματίες και Δημοσιογράφους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προγραμματίσουν δράσεις,ενώ αναφέρθηκε καυστικά και στην επιστολή του Δημάρχου στον πρωθυπουργό κατηγορώντας των για διαφορετικές απόψεις στα όσα λέει και στα όσα έγραψε στον πρωθυπουργό.



Στην συνέχεια ο κ.Παπαναστασίου μεταξύ άλλων απαντώντας στον κ.Μοσχολιό του θύμισε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας καταργήθηκε επί των "ημερών" του ,ενώ πλέον το θέμα και οι εξελίξεις είναι πολιτικής και κυβερνητικής βούλησης.


Ακολούθησε η παρέμβαση του κ.Τραπεζιώτη κατηγορώντας τον κ.Παπαναστασίου ότι από το 2015 δεν διεκδίκησε τίποτα από όσα είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο,ενώ ανέφερε ευκαιρίες που χάθηκαν ,όπως το πρόγραμμα life,στο οποίο δεν κατατέθηκαν προτάσεις.

Ο κ.Παπαναστασίου απάντησε ότι η όλη ενόχληση έχει να κάνει με την επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό.
Στην συνέχεια συζητήθηκε το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και την υποβολή ή όχι προτάσεων (και όχι τις προτάσεις)από την Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο πρόσκλησης Επιχειρησιακού προγράμματος που άνοιξε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης ο οποίος κατά την παρουσίαση του θέματος ανέφερε ότι πρόκειται για έργα προϋπολογισμού περίπου 17.000.000 ευρώ ,με παρεμβάσεις και αναπλάσεις σε περιοχές της πόλης.



Αρχικά ο κ.Μοσχολιός δήλωσε ότι η παράταξη του θα υπερψηφίσει την κατάθεση προτάσεων για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ πόρων για την πόλη ,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,ενώ ο κ.Τραπεζιώτης στη παρέμβαση που έκανε κατηγόρησε εκ'νέου τον κ.Παπαναστασίου ότι προσπαθεί να εγκλωβίσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.


Ο Γ.Παπαναστασίου διευκρίνισε ότι πρόκειται για την ψήφιση ή μη της κατάθεσης προτάσεων και όχι τις προτάσεις,ενώ επιτέθηκε λεκτικά στον κ.Τραπεζιώτη λέγοντάς του ότι είναι μηδενιστής,δεν θέλει να γίνει τίποτα και το μόνο που τον νοιάζει είναι να γίνει Δήμαρχος ,κάτι το οποίο εγγυάται ο ίδιος(κ.Παπαναστασίου)ότι δεν πρόκειται να συμβεί.


Ακολούθησαν οι απόψεις των υπόλοιπων παρατάξεων που διαφώνησαν με την παρουσίαση και την διαδικασία τέτοιων προγραμμάτων.


Το θέμα υπερψηφίστηκε μετά από εντάσεις και διευκρινήσεις,με ψήφους της πλειοψηφίας και της παράταξης Μοσχολιού,ενώ το υπόλοιπο Σώμα ψήφισε λευκό ,εκτός του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Καζαντζή που απείχε από την ψηφοφορία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια