ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κοινωνικό Ιατρείο Δ.Αγρινίου:Το πρόγραμμα "Υγεία για όλους" στο πλευρό των ευάλωτων και ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (φωτο)



Υλοποιήθηκε σήμερα στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου το πρόγραμμα "Υγεία για όλους",σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής «Υγεία Για Όλους», την 6η Υ.ΠΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και τον Δήμο Αγρινίου.


Στο πλαίσιο υλοποίησης της ολοκληρωμένης ιατρικής παρέμβασης του προγράμματος, η οποία απευθύνεται σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του Δήμου (ρομά, άποροι και ανασφάλιστοι δικαιούχοι Κοινωνικού Ιατρείου και Παντοπωλείου) πραγματοποιήθηκαν:

Παιδιατρικές κλινικές εξετάσεις- εμβολιασμός

Γυναικολογικός έλεγχος (test pap, διακολπικός υπέρηχος) σε κινητή μονάδα

Καρδιολογικός Έλεγχος με φορητό υπερηχογράφο – καρδιογράφο

Οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών

από Εθελοντές Ιατρούς,Νοσηλευτές και εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στην δράση συμμετείχαν  εθελοντικά, ιδιώτες, καρδιολόγος και μια παιδίατρος του Αγρινίου, καθώς και επισκέπτρια υγείας του Γ.Ν.Αγρινίου.



Η συντονίστρια του προγράμματος  «Υγεία για όλους» κα.Ελένη Σωτηροπούλου ανέφερε στο agriniolike.gr ότι,



το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», για την προάσπιση – προαγωγή υγείας ευπαθών ομάδων, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Πανεπ. Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και Υγείας,το ΚΕΣΥ  καθώς και άλλους φορείς.

Στο Εθελοντικό Κίνημα συμμετέχουν συνολικά 240 Πανεπιστημιακοί και Ακαδημαϊκοί, καθώς επίσης νοσηλευτές κλπ.

Έχει την στήριξη 40 επιστημονικών φορέων υγείας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 900 παιδιά (κυρίως Ρομά,ασυνόδευτα και προσφυγόπουλα), έχουν εξεταστεί 290 περίπου γυναίκες στις οποίες έγιναν γυναικολογικές εξετάσεις, test pap και  διακολπικός υπέρηχος,καθώς επίσης έγινε καρδιολογικός έλεγχος σε ενήλικες.



Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα 5ετίας .τα εμβόλια παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας και Φαρμακευτικές εταιρείες,ενώ βασικός συμμέτοχος είναι η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία,

Κλείνοντας τόνισε την υποστήριξη της 6ης Υ.ΠΕ και ειδικά αναφέρθηκε στην συμβολή του Διοικητή κ.Παναγιώτη Νικολόπουλου και του Υποδιοικητή της κ.Μιλτιάδη Ζαμπάρα οι οποίοι στηρίζουν ενεργά το πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα :http://www.ygeiagiaolous.org/



Η Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου κα.Μαρία Τσίνα,ανέφερε ότι όλα τα ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί εξυπηρετήθηκαν,έγιναν όλες οι παραπάνω προγραμματισμένες εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα τα παραλάβει το Κοινωνικό Ιατρείο και θα τα διανέμει.



Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού, η αλληλεγγύη και η αφιλοκερδής βοήθεια στους συνανθρώπους μας  αποτελεί επιτακτική ανάγκη τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας ενώ παράλληλα δίνει στον καθένα μας την ικανοποίηση να προσφέρει δύναμη και στήριξη σε εκείνους που το έχουν ανάγκη,ανέφερε η ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια