ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παύλος Μοσχολιός:Παράνομη η ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike μοσχολιός
Την 1-11-2016  (ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 1)  είχαμε καταγγείλει την Δημοτική Αρχή Αγρινίου τεκμηριωμένα, ότι η ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου, είχε γίνει σε «ημετέρους» με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο.                  
Ο Δήμαρχος μετά από αυτές τις σοβαρές καταγγελίες αντί να σταματήσει τις παράνομες διαδικασίες και να προχωρήσει σε νόμιμη ανάθεση της μελέτης, συνέχισε, με αποτέλεσμα ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 78/20-6-2016 πράξη του (ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 2)  να κρίνει παράνομη όλη τη διαδικασία ανάθεσης και επομένως και την πληρωμή της αμοιβής των μελετητών.
Η Δημοτική Αρχή στην βιασύνη της να ανταμείψει αυτούς που ακύρωσαν το έργο το 2013, δε δίστασε να αναθέσει με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο μελέτη 60.000 ευρώ!
Μια μελέτη που παρουσιάστηκε δημόσια, που δεν έχει να δείξει στην ουσία τίποτα καινούριο (ίσα ίσα που όπου παρεμβαίνει είναι πιο επιβαρυμένη) σε σχέση με την προηγούμενη, που έκανε αδαπάνως η Υπηρεσία, χωρίς κανείς να προβληματισθεί, από θεσμικούς και μη, για τη νομιμότητα της διαδικασίας και που παρ’ όλα αυτά χειροκροτήθηκε απ’ όλους αυτούς που στάθηκαν απέναντι στην κατασκευή του έργου το 2013.
Τώρα πια αποδεικνύεται περίτρανα, ότι το 2013 δεν κινούνταν όλοι από καθαρά οικολογικά κριτήρια.                                                                                                          
Άλλοι ήθελαν να πλήξουν πολιτικά την τότε Δημοτική Αρχή και άλλοι κινούνταν από καθαρά οικονομικά συμφέροντα.                                
Όλα αυτά όμως τα πλήρωσαν η πόλη και οι δημότες, αφού ένα μεγάλο έργο υποδομής παραμένει ανεκτέλεστο.

Επειδή όλοι θέλουμε την ανάπλαση του Πάρκου, άλλωστε εμείς το δημοπρατήσαμε το 2013, καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε νόμιμη ανάθεση της μελέτης, ώστε να προλάβει την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Β.Α.Α., το οποίο αποτελεί ίσως την τελευταία πηγή χρηματοδότησης του έργου.

Έγγραφο 1ο
Με αφορμή την ανάθεση της Διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου Αγρινίου, ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
‘’Με μία φωτογραφική και παράνομη διαδικασία η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην απ' ευθείας ανάθεση της Διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου, ύψους 60.000 ευρώ.
Χρησιμοποίησαν για τον σκοπό αυτό μία εντελώς ιδιαίτερη διαδικασία (Ν3316/05 αρθ. 10 παρ. 2 περ. γ), που εφαρμόζεται, σύμφωνα με τον νόμο, σε άκρως επείγουσες και απρόβλεπτες καταστάσεις (σεισμούς, πλημμύρες κ.λ.π.).
Μετά από δύο χρόνια πλήρους απραξίας και εγκατάλειψης του Πάρκου, έρχεται τώρα η Δημοτική Αρχή να επικαλεσθεί κατεπείγουσες(!) και απρόβλεπτες(!) διαδικασίες, προκειμένου να καλύψουν το γράμμα του νόμου και να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή.
Δεν γνωρίζουμε τους μελετητές που επέλεξε η Δημοτική Αρχή, αυτό που ξέρουμε είναι ότι στο Δημαρχείο και στις υπηρεσίες μπαινοβγαίνουν, παίρνουν και δίνουν στοιχεία για την μελέτη κάποιοι «σύμβουλοι» αυτών που αντιδρούσαν παλιότερα για την ανάπλαση του Πάρκου!
Έτσι κάποιοι αναρωτιούνται, μήπως όλη αυτή η παράνομη και φωτογραφική διαδικασία επελέγη για να εξοφληθούν παλιότερες υποχρεώσεις και να μην υπάρξουν νέες αντιδράσεις.
Εάν πράγματι είναι έτσι, τότε κάποιοι από αυτούς που αντιδρούσαν δεν είχαν μόνο «περιβαλλοντικό ενδιαφέρον», αλλά και οικονομικό συμφέρον.
Αυτό όμως δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό.
Γι' αυτό καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω όλη αυτή την παράνομη και φωτογραφική διαδικασία και να προχωρήσει άμεσα, εφ' όσον επιλέξει αυτό τον τρόπο, σε ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό σύμφωνα με τον νόμο.
Όλοι θέλουμε να γίνει η ανάπλαση του Πάρκου και εμείς πρώτοι, άλλωστε, το ξεκινήσαμε, αλλά αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο.
Αρκετή ταλαιπωρία έχει υποστεί το θέμα του Πάρκου και δεν αντέχει καινούργια «παιχνίδια», τα οποία άλλωστε τα πληρώνουν οι πολίτες, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν μια μεγάλη υποδομή αναψυχής.
Γι' αυτό δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί κατ' αυτόν τον τρόπο, ένα θέμα μείζονος νομικής και ηθικής τάξης’’.

Δείτε το έγγραφο επιστροφής του εντάλματος πληρωμής Δεύτερο έγγραφο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια