ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την αναγνώριση του ιαματικού πηλού Αγίας Τριάδας


Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2459/19-7-2017), η απόφαση της Υπουργού Τουρισμού Ε. Κουντουρά, για την αναγνώριση του φυσικού πόρου «πηλός Αγίας Τριάδας» Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου». Είχε προηγηθεί η κατάθεση του σχετικού φακέλου συμπεριλαμβανομένου του απαραίτητου τοπογραφικού διαγράμματος, από την Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού.
   Η απόφαση περιλαμβάνει αναλυτικά τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του πηλού της Αγίας Τριάδας, την έκταση που καταλαμβάνει, τον τρόπο χρήσης αλλά και τις ιαματικές ιδιότητές του.
   Οι ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού πηλού της Αγίας Τριάδας, ενδείκνυται για «ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχυαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος».
Αντίθετα, δεν ενδείκνυται για ασθενείς με «καρδιακές παθήσεις, οιδήματα κάτω άκρων, στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικές αιμορραγίες ή θρομβώσεις αγγείων, κακοήθεις νεοπλασίες, νευρικές και ψυχικές παθήσεις, ενεργό φυματίωση, εγκυμοσύνη μετά τον έκτο (6ο) μήνα».
  Στις επιμέρους παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ, δίνεται επίσης η δυνατότητα αξιοποίησης των πηλών και εκτός του φυσικού τους χώρου σε εγκαταστάσεις πηλοθεραπείας.
   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια