ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Με επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καψοράχη 2017»


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος το πολιτιστικό τριήμερο «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2017» που πραγματοποιήθηκε στην Καψοράχη Μακρυνείας στις 4,5 και 6 Αυγούστου 2017 και
πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καψοράχης με συνδιοργανωτές την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και το Δήμο Αγρινίου.

Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος, και αυτό το έδειξε με την προσέλευσή του και τις τρείς μέρες των εκδηλώσεων.
Το τριήμερο άνοιξε στις 4 Αυγούστου με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μπόστ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα –και σαφέστατα απολαυστική– παράσταση, με πολύ καλά στοιχεία σε κάθε επίπεδο, και άξιους πρωταγωνιστές που καθήλωσαν τους θεατρόφιλους.
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τους Γιώργο Βλαχοδήμο, Λαμπρινή Πολιτοπούλου και τον δικό μας Φίλιππο Μακρυκώστα.

Το πρωί οι πιστοί προσήλθαν στην καθιερωμένη λειτουργία στον Αγ. Νικόλαο Παλαιοχωρίου για να πάρουν την ευλογία από τον Αιδεσιμότατο πατέρα και ενορίτη μας Χρήστο Σπυρόπουλο.
Γλυκά, αναψυκτικά, κουβέντα και ξεκούραση κάτω από τον γεροπλάτανο και ……… …το βράδυ στην σκηνή προβλήθηκαν τρία ντοκιμαντέρ, που μας παραχώρησε η ΕΡΤ, για την ιστορία του Δημοτικού τραγουδιού στην περιοχή μας και προετοίμαζαν τον κόσμο για το τι θα συμβεί μετά.
Η παραδοσιακή Δημοτική βραδιά άρχισε με τον μοναδικό σολίστ Θανάση Βασιλόπουλο να παρουσιάζει τόσο δικές του δημιουργίες όσο και άλλων γνωστών καλλιτεχνών.
Τον πλαισίωσαν αξιόλογοι τραγουδιστές όπως η Γιώργος Σαρρής, Νίκος Τζούμας και Κατερίνα Γαργάλη. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος οι φουστανελάδες του χορευτικού τμήματος Ελληνικών Μεσολογγίου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς υπό την συνοδεία ζουρνάδων, πίπιζας και του μοναδικού κλαρίνου του Θανάση Βασιλόπουλου. ….. Ράστ, μαραίνομαι ο καημένος, Ιτιά, Πατέρα μας μεγάλωσες κ.α., μας μετέφεραν αρκετές δεκαετίες πίσω όταν κλαρινίστας και τραγουδιστής έπαιζαν για τους μερακλήδες…….

Η επόμενη ημέρα είχε απ’ όλα… ….

Αγώνα δρόμου, επίδειξη KICK BOXING, MUAY THAI, επίδειξη αυτοάμυνας….
Το phantom και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Νίκος Σαργκάνης τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και απένειμε εκ μέρους του συλλόγου τιμητική πλακέτα, στην ομάδα ποδοσφαίρου του Παναιτωλικού, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος Μάκης Μπελεβώνης.
Επίσης έγινε βράβευση των ποδοσφαιρικών ομάδων της Μακρυνείας για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.

Το κλείσιμο του τριημέρου έγινε με την γιορτή Αθερίνας και το 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα συλλόγων της Μακρυνείας.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να προάγουμε τον πολιτισμό και να απολαμβάνουμε καταξιωμένους καλλιτέχνες στην περιοχή μας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, τους εθελοντές, τους καλλιτέχνες και όλους όσους εργάσθηκαν για να έχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ, όλους όσους παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις μας και τους περιμένουμε στο πολιτιστικό μας τριήμερο ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2018 για να ξαναζήσουμε στιγμές κεφιού και χαράς.

Με τιμή
Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καψοράχης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια