ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αθήνα-Ιωάννινα σε 3,5 ώρες με 37,25 ευρώ διόδια

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike διόδια

Παραδόθηκε την Πέμπτη στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από την Πέρδικα στα Ιωάννινα έως τον ανισόπεδο κόμβο Εγνατίας, μήκους 14 χιλιομέτρων. Πλέον, με την αποπεράτωση του αυτοκινητόδρομου συνολικού μήκους 196 χιλιομέτρων, οι οδηγοί θα χρειάζονται μόλις 3,5 ώρες από την Αθήνα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, από 5,5 σήμερα, με το κόστος των διοδίων να ξεπερνά τα 37 ευρώ.

Με την αποπεράτωση της Ιόνιας Οδού υπολογίζεται ότι η απόσταση από την Αθήνα μέχρι τα Γιάννενα, συνδυαστικά με την Ολυμπία Οδό (στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα) θα διανύεται, με Ι.Χ., σε περίπου τρεισήμισι ώρες. Ακόμη, η απόσταση από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα συρρικνώνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά από τρεισήμισι ώρες σήμερα.

Το τμήμα που παραδόθηκε την Πέμπτη (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας) έχει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, δύο ανισόπεδους κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς. Επιτρέπει, ακόμη, την μείωση κατά το μισό της διάρκειας διαδρομής από την Πέρδικα Ιωαννίνων έως τον κόμβο της πόλης με τα Γιάννενα.

Τέλη Ιουλίου παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το τμήμα, μήκους 27 χλμ., της Ιονίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη Άρτας. Με αυτό το κομμάτι παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη της Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και δεν θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω της Ιόνιας Οδού.

Στην Ιόνια Οδό η σήραγγα Κλόκοβας είναι η μεγαλύτερη με μήκος 2,9 χλμ., με τη διάνοιξή της να έχει πραγματοποιηθεί σε 13 μήνες. Πρόκειται για χρονικό διάστημα – ρεκόρ για τέτοιου είδους έργα, ενώ οι εργασίες υλοποιούνταν σε τέσσερα μέτωπα επί 24ωρου βάσης.

Διόδια

Από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα τα διόδια υπολογίζονται σε 12 ευρώ, ενώ από την Τρίτη 1η Αυγούστου, όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, ξεκίνησε η λειτουργία των σταθμών διοδίων στο τμήμα Α/Κ Αντίρριο – Α/Κ Χαλικίου της Ιόνιας Οδού.

Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα είναι μήκους 46,5 χλμ. και περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων Κλόκοβας (€2,95 για I.X.) και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Μεσολογγίου (€1,25 για Ι.Χ.).

Με την λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού, όπως έχει ανακοινώσει η παραχωρησιούχος Νέα Οδός.

Συνολικά, από την Αθήνα μέχρι τα Ιωάννινα το συνολικό κόστος των διοδίων τοποθετείται σε 37,25 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους διέλευσης από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (13,30 ευρώ για Ι.Χ.).

πηγή:http://www.athina984.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια