ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η ομορφότερη πανσέληνος στο αρχαίο θέατρο Στράτου



Υπό το φως του φεγγαριού που έλουζε τον εκθαμβωτικό αρχαιολογικό χώρο και το θέατρο Στράτου, «τη γη Αιτωλών και Ακαρνάνων», οι Αγρινιώτες απόλαυσαν την ομορφότερη πανσέληνο της χρονιάς σε μια μαγική μουσική βραδιά.

Μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν με τις μελωδίες του Ευάγγελου Ζούλα, σε ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων ελλήνων συνθετών αλλά και δημιουργών  της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Στο πιάνο ήταν ο Ζώης Πατέλης, στο τραγούδι η Μπέλα Κασίμη και σολίστ ο Νικόλαος Βέκιος.


Η συναυλία, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία  με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου η οποία τόνισε στον χαιρετισμό της: “Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία όλες τις υπηρεσίες που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η αποψινή εκδήλωση. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να επιστρέφουμε σε αυτόν τον γεμάτο συμβολισμούς χώρο. Η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη χρονιά  δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου Στράτου και κάναμε σαφές το όνειρό μας για έναν ανοικτό χώρο. Απόψε η συγκίνησή είναι μεγάλη γιατί η συμμετοχή σας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Και φέτος αγκαλιάσατε την εκδήλωση  και ήρθατε με σεβασμό σε αυτόν τον χώρο για να απολαύσουμε όλοι μαζί μια μαγική μουσική βραδιά με το βλέμμα στραμμένο στο ολόγιομο φεγγάρι».



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Βαρεμένος και η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος κ. Λίνα Μακραδήμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια