ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αρχίζουν σήμερα στον Δήμο Θέρμου οι “Γιορτές Αγίου Κοσμά Αιτωλού”




Στις 18.30 στην Ιερά Μονή Φωτμού αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Θέρμου.
              Στις 21.15 γίνεται η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου.
              Συγκεκριμένα στις 18.30 θα τελεστεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στην Ιερά Μονή Φωτμού από το Σύνδεσμο Αποκουριτών Αιτωλίας «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» και στις 19.15 θα ακολουθήσει ομιλία από την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Μαριάμ, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεθλίου Θεοτόκου Κατερινούς με θέμα: «Ιερά Μονή Φωτμού – Η προσφορά του Μοναχισμού στην Τουρκοκρατία και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής. Η εκδήλωση θα κλείσει με εκκλησιαστικούς ύμνους από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Αγρινίου και Περιχώρων «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος».
             Στις 21.15 στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου θα παρουσιαστεί το μουσικό έργο «No Words» μέσα από τις πολύπλευρες συνθέσεις και τις εκφραστικές κιθάρες του Ανδρέα Καχριμάνη, τις γοητευτικές μελωδίες από το τσέλο του Σταύρου Παργινού και τα σαγηνευτικά κρουστά του Νίκου Νταρίλα.
            Στις 22.30 στην Κεντρική Πλατεία της Χρυσοβίτσας θα απονεμηθεί πλακέτα στον Σύλλογο Χρυσοβιτσάνων Αθήνας για την καθιέρωση του θεσμού του «Ανταμώματος» το έτος 1992. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του φετινού ανταμώματος.
           Ο Δήμος Θέρμου καλεί όλους τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής να τιμήσουν με την παρουσία τους τις φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 16 έως τις 24 Αυγούστου και περιλαμβάνουν πλούσια θεματολογία. Μουσικές βραδιές και συναυλίες, χορευτικά συγκροτήματα, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, αφιερώματα και πολλές άλλες δραστηριότητες, συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων των οποίων τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Κέντρο Πολιτισμού – Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμου.
           Να σημειωθεί ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια