ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τιμήθηκε ο ιατρός Δημήτριος Γ. Μώκος, ρεσιτάλ ερμηνείας από την υψίφωνο Μαρία Κοσμά στο Θέρμο


 Στις 11 το πρωΐ της Κυριακής (20/8) τιμήθηκε από τον Δήμο Θέρμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο αείμνηστος ιατρός Δημήτριος Γ. Μώκος, με την ονομασία οδού παραπλεύρως του Κέντρου Υγείας Θέρμου. Ο Δημήτριος Γ. Μώκος άσκησε την ιατρική για δεκαετίες στην περιοχή σώζοντας ανθρώπινες ζωές σε δύσκολα χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς πολλές φορές, ενώ υπήρξε ευεργέτης, συγγραφέας και είχε σημαντική πολιτιστική δράση και προσφορά. Στην δράση και την προσφορά του αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους κατά την τελετή, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Θέρμου Κατερίνα Κυριακίδου. Μετά την τελετή ακολούθησε μικρή δεξίωση στον χώρο του Κέντρου Υγείας.

             Η 5η ημέρα των «Εορτών Αγίου Κοσμά του Αιτωλού» έκλεισε με μία εξαιρετική εκδήλωση που έγινε στον προαύλιο χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου και περιελάμβανε ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού υπό τον τίτλο “CASTA DIVA” με την διακεκριμένη Θερμιώτισσα υψίφωνο κα Μαρία Κοσμά

η οποία έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας. Στο πιάνο την καλλιτέχνιδα συνόδεψε ο ταλαντούχος Σπύρος Μπάνος. Προς τιμήν της κας Κοσμά ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης απέδωσε το  κείμενο του Albert Camus “Η εξορία της Ελένης”. Συμμετείχαν επίσης οι μουσικοί Ιάκωβος Καλλιακμάνης (κλαρίνο), Ιωάννης Καλιακμάνης (λαούτο), Γεώργιος Λιούλιος (κρουστά) και Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου (κανονάκι) οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής του Δήμου Θέρμου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κα Ανθή Παπαθανασίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια