ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών



Με την παρέλαση των συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου έγινε η έναρξη του Διεθνούς  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  στο Αγρίνιο.
Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τους 250 χορευτές από την Βραζιλία,  Ιταλία, Τσεχία, Σερβία, Ιρλανδία, Κροατία και Τουρκία που φιλοξενούνται στο Αγρίνιο.
Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος και καλωσόρισε τους χορευτές: «Το Αγρίνιο έχει αποδείξει την αγάπη του για την λαϊκή παράδοση.

Οι εθνικοί, παραδοσιακοί, χοροί έχουν ξεχωριστή αξία  γιατί τους γέννησε η ψυχή κάθε λαού. Κάθε κίνηση αναδύει χάρη, περηφάνια και μνήμες.  Άλλωστε η  παράδοση ήταν, και παραμένει, το απόσταγμα της μακραίωνης πορείας  κάθε έθνους. Η συνέχιση  της λαϊκής παράδοσης αποτελεί  διαχρονικά μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις μας. Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς μεταλαμπαδεύουμε το πνεύμα και την ταυτότητα της ελληνικής φυλής. Και μόνο αν  διατρανώσουμε δεσμούς συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των λαών θα  καταφέρουμε να διατηρήσουμε ακέραιο τον πυρήνα του λαϊκού μας πολιτισμού.

Η ιστορία του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία έδειξε ότι η  πολιτισμική  πρόοδος δεν είναι, παρά  αποτέλεσμα  μιας συμμαχίας, μεταξύ των  πολιτισμών. Καλωσορίζουμε  νέες και νέους από επτά χώρες. Ταξίδεψαν μέχρι  εδώ για να μας παρασύρουν στο ρυθμό και  τις μελωδίες  του τόπου τους και  να μας  μυήσουν στην πολύτιμη κληρονομιά  τους.

 Μαζί με τα δικά μας παιδιά, τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων του Αγρινίου, μας προσκαλούν σε μια  γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης.  Ας γίνει ο χορός ο κρίκος που θα ενώσει ανθρώπους με διαφορετικά ήθη, έθιμα και θρησκείες».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια