ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο:Μια υπέροχη βραδιά δίπλα στην Τριχωνίδα

Με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών ολοκληρώθηκε πανηγυρικά το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου.
Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο Καινούργιο στο Αρχοντικό της λίμνης δίπλα στα νερά της Τριχωνίδας.
Από νωρίς στο σημείο με κάθε μέσον έφθαναν δεκάδες πολίτες οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο.
Δυνάμεις της Τροχαίας Αγρινίου συνέδραμαν στην ομαλή διεξαγωγή της κίνησης.

Λίγο μετά τις 21:00 ξεκίνησε η παρουσίαση της βραδιάς,


στην οποία σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.


Ο κ.Παπαναστασίου είπε μεταξύ άλλων ότι ο θεσμός επανήλθε μετά από πολλά χρόνια και πέτυχε.Σκοπός του είναι να καθιερωθεί ώστε το Αγρίνιο να γίνει γνωστό στα πέρατα της γης και οι Δημότες του να γνωρίσουν και άλλες πολιτισμικές παραδόσεις.
Ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του Διοικητή του Γ.Ν.Αιτ/νιας Δημήτρη Μιχάλη


 ο οποίος "φρόντισε" για την διαμονή 100 σχεδόν ατόμων των αποστολών,ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τους Εθελοντές της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου οι οποίοι πρόσφεραν νυχθημερόν.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι Αποστολές των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.



Τα χορευτικά ήταν από Βραζιλία , Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Τουρκία,  Τσεχία,ενώ οικοδεσπότες λόγω της εντοπιότητας ήταν ο Π.Σ Καινουργίου "Οι Θεστιείς,οι οποίοι με παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς και ντόπιους Καλλιτέχνες, άνοιξαν "χορευτικά"την βραδιά και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού και των άλλων αποστολών.

Για περίπου τέσσερις ώρες το κοινό παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρας με ένα κοινό στοιχείο ,τον χορό.



Η επιλογή του κ.Παπαναστασίου να μεταφέρει το φεστιβάλ έξω από την πόλη του Αγρινίου, σε Δημοτικές Κοινότητες,όπως το Αγγελόκαστρο,η Ματαράγκα η Λεπενού και χθες το Καινούργιο ήταν απόλυτα επιτυχημένη στέλνοντας το μήνυμα ότι Δήμος Αγρινίου δεν είναι μόνο το Αγρίνιο.



Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την χθεσινή βραδιά το Καινούργιο,η Τριχωνίδα και το Αγρίνιο θα μεταφερθούν μέσα από φωτογραφίες,βίντεο και συζητήσεις σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Θα ακολουθήσει το φωτορεπορτάζ και βίντεο του kainourgiopress από την χθεσινή βραδιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια