ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συναντήσεις Μ.Τριανταφύλλου σε 6η ΥΠΕ και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης


Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις της 6ης Υ.Π.Ε. και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης είχε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου.

Στη συνάντηση με το διοικητή κ. Νικολόπουλο, παρουσία και του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ζαμπάρα, η κ. Τριανταφύλλου, ενημερώθηκε αρχικά, για τα άμεσα προβλήματα, που κλήθηκαν, να αντιμετωπίσουν, ώστε, να σταματήσει η υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.

Έγινε συζήτηση πάνω στο γενικό αλλά και τον ειδικό σχεδιασμό, της 6ης Υ.Π.Ε., ώστε να προχωρήσει η ουσιαστική αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας. Ενημερώθηκε επίσης για τις ΤΟ.Μ.Υ.(Τοπικές Μονάδες Υγείας) αλλά και το ζήτημα συντήρησης και αξιοποίησης του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Η κ. Τριανταφύλλου ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη μάχη της διάσωσης και αναστήλωσης της Δημόσιας Υγείας από τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση. Τόνισε, ότι σε κάθε περίπτωση και ως κυβέρνηση, δεν θα υποχωρήσει.

«Σήμερα, ολοένα και περισσότερο γίνεται αντιληπτό πως η όποια υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ. τα χρόνια που πέρασαν, συνοδεύονταν με την ανάπτυξη ενός παρασιτικού και άκρως επικίνδυνου για την Δημόσια Υγεία, ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω».

Τόνισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ζήτησε να μάθει συγκεκριμένα στοιχεία για τα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας και σημείωσε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν.

Επιπλέον, συζητήθηκε η προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη στελέχωση και λειτουργία των δύο νοσοκομείων.

Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλο.



Εκεί ενημερώθηκε για τις προσπάθειες της διεύθυνσης, ώστε, να ξεκινήσει η νέα χρονιά για όλα τα σχολεία με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα αλλά και τα βιβλία από τις πρώτες μέρες στα χέρια των μαθητών.

Σημειώθηκε πως όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτ/νιας, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν υπάρχουν κενά. Ωστόσο όμως, έχουν προκύψει κάποια κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για τα οποία γίνεται προσπάθεια, να καλυφθούν άμεσα.

Για τα επαγγελματικά λύκεια αναφέρθηκε πως εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων έχουν καλυφθεί πλήρως από καθηγητές. Όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος στόχος είναι η παροχή όλων των ειδικοτήτων σε ένα νομό και η απόκτηση μιας ταυτότητας για κάθε ΕΠΑΛ.

Η κ. Τριανταφύλλου τόνισε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε με λιγότερα προβλήματα από ότι η περσινή, με τα περισσότερα κενά καλυμμένα και με τα βιβλία να έχουν παραδοθεί στους μαθητές. Σημείωσε, ωστόσο, πως δεν πρέπει, να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο και ότι χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας. Επιπλέον, όσον αφορά στα Επαγγελματικά Λύκεια συμφώνησε πως πέρα από τις βασικές ειδικότητες, στις οποίες θα πρέπει, να έχουν δυνατότητα πρόσβασης όλοι οι μαθητές, κριτήρια όπως οι παραγωγικές δυνατότητες και οι οικονομικές δραστηριότητες κάθε περιοχής, μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν, ώστε, να αναπτυχθούν ειδικότητες, που θα έχουν καλύτερη συνδεσιμότητα με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια