ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Γ. Βαρεμένος για τους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike βαρεμένος

«Στη φάση αυτή όπου εκκρεμεί απόφαση της Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει, προσπαθούμε να δούμε τι είδους παρεμβάσεις μπορούν να υπάρξουν από το αρμόδιο υπουργείο ως προς τις υποχρεώσεις των καπνοπαραγωγών -φορολογικές, δανειακές και άλλες- που τρέχουν», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καπνοπαραγωγοί, μεταξύ των οποίων και περίπου 100 από τη Μακρυνεία, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από την εταιρεία που αγοράζει τα καπνά τους. Ο Γιώργος Βαρεμένος δήλωσε συγκεκριμένα:
«Σε επαφή που είχα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ‘’Καπνική Α. Μιχαηλίδης’’ που αγοράζει τα καπνά, μου ανέφερε ότι μια θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι η εταιρεία έκρυβε ποσότητες καπνών -ότι υπήρχαν, δηλαδή, αλλά δεν τις είχε δηλώσει. Κατόπιν τούτου, επιβλήθηκε απαγόρευση εξαγωγών προς την εταιρεία του κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος προσέφυγε και εκείνος στη Δικαιοσύνη ζητώντας την άρση της απαγόρευσης. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον Ιούλιο, αλλά έχει μετατεθεί για τον Οκτώβριο.
Η κυβέρνηση, είναι προφανές ότι όσο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία, δεν μπορεί να παρέμβει. Πρέπει να αποφανθεί πρώτα η Δικαιοσύνη. Μέχρι να γίνει αυτό, προσπαθούμε να δούμε τι είδους παρέμβαση μπορεί να κάνει το αρμόδιο υπουργείο ως προς τις  υποχρεώσεις των καπνοπαραγωγών -φορολογικές, δανειακές και άλλες- που τρέχουν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια