ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ανακύκλωση στην πηγή και την κατάργηση της πλαστικής σακούλας(φωτο)


Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα με θέμα: «Aνακύκλωση στην πηγή και κατάργηση της πλαστικής σακούλας», που πραγματοποιήθηκε απόψε Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αγρινίου.

Την ημερίδα άνοιξε με σύντομη εισαγωγή ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, τ. Δήμαρχος Θεστιέων και Επικεφαλής της  Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή τώρα – Πολίτες σε Δράση» κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης

Στη συνέχεια  ο κ.  Τάσος Νικολαδάκης, εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ « ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ» με έδρα την Πάτρα ανέπτυξε το θέμα: «Ανακύκλωση στην πηγή».


Ακολούθησαν παραδείγματα , προβολή και παρουσίαση από την Κωνσταντία Τραμπάζαλη





και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Γεώργιος Παπαθεοδώρου καθηγητής Παν/μιου Πατρών, Συντονιστής του Έργου LIFE DEBAG, ο οποίος έκανε την παρουσίαση  του θέματος:



Το πανόραμα των πλαστικών στις ελληνικές θάλασσες: «Υφιστάμενη κατάσταση, επιπτώσεις και τρόποι αντιμετώπισης».

Κατόπιν ο κ. Ανδρέας Σωτηρόπουλος Περιβαλλοντολόγος, MSc Ωκεανογραφίας, TERRA NOVA ΕΠΕ (Εταίρος του έργου LIFE DEBAG) ανέλυσε το θέμα: «Το έργο LIFE DEBAG. Δράσεις και αποτελέσματα».
Η ομιλήτρια κ. Ελένη Καμπέρη, Ερευνήτρια του ΕΛΚΕΘΕ, μίλησε για το θέμα:. «Η ρύπανση των θαλασσών από τα μικρο-πλαστικά».

Και τέλος ο  κ. Θεόδωρος Τσιλίκας Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων μίλησε για το θέμα: «Η σημασία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και η ανακύκλωση μέσα από τα Προγράμματά της». Ακολούθησε η τοποθέτηση των φορέων, με πρώτο τον  Βουλευτή κ. Γ. Βαρέμενο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μιχάλη και του εκπροσώπου του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας.


Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση και τοποθέτηση των παρευρισκομένων μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί, επιστήμονες και απλοί πολίτες.

Την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της ημερίδας είχε η Δημοτική Παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή τώρα – Πολίτες σε Δράση» με τη συμμετοχή και συνδιοργάνωση από τους εξής φορείς: Σύλλογος  Εκπ/κών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Οικολογικός Σύλλογος Στράτου, Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου, Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών, Ομάδα Ενεργών Πολιτών Αγρινίου, Δίαυλος Πολιτισμού, Δ/νσεις Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας .


Συντονιστής ήταν ο Ιατρός κ. Ανδρέας Φωτάκης.


Να αναφέρουμε ότι η ημερίδα ήταν απόλυτα επιτυχημένη και οι ομιλητές τόνισαν την μεγάλη προσέλευση κόσμου καθώς σε άλλες πόλεις η ανάλογη εκστρατεία ενημέρωσης είχε πολλή μικρή προσέλευση. Μεταξύ των φορέων που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την ημερίδα ήταν ο Βουλευτής κ. Γ. Βαρεμένος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Δ. Μιχάλης, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ.  Λ. Μπλέτσας, η Πρόεδρος του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών και του Λαογραφικού Μουσείου κ. Μ. Χρυσικοπούλου, ο κ. Σταύρος Καραγκούνης υπεύθυνος ΥΠΟΜΕΔΙ, ο κ. Λεωνίδας Διονυσόπουλος Δημ. Σύμβουλος Αγρινίου , ο κ. Σταύρος Καμμένος Δημ. Σύμβουλος Αγρινίου, ο κ. Ν. Καζαντζής Δημ. Σύμβουλος Αγρινίου εκπρόσωποι φορέων και μέσων ενημέρωσης καθώς και πολλοί απλοί , ευαισθητοποιημένοι πολίτες.




πηγή:http://palmospress.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια