ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Απ. Κατσιφάρας: «Το μέλλον του τόπου μας είναι τα παιδιά μας»


«Ένα ακόμα σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Λάππα, παραδίδεται στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και θα υποδεχθεί τα παιδιά μας τη Δευτέρα το πρωί. Στόχος μας ήταν και παραμένει να διεκδικούμε, σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να παραδίδουμε έργα λειτουργικά και ωφέλιμα για τις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την παράδοση του νέου σχολικού συγκροτήματος του Δημοτικού Λάππα.
Ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πρόεδρο του Συμβουλίου Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιο Μαυρόγιαννη, το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου, και αντιδημάρχους, ξεναγήθηκαν από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΔΕ στους χώρους του υπερσύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που υλοποιήθηκε από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 2,4 εκατ. ευρώ.

Το έργο



Το νέο Δημοτικό Σχολείου του Λάππα είναι συνολικής δυναμικότητος 150 μαθητών.
Το σχολικό συγκρότημα αποτελείται από το κτίριο του διδακτηρίου (ισόγειο, α’ όροφο και τμήμα υπογείου) και το κτίριο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (ισόγειο και τμήμα υπογείου).
Στο κτήριο του σχολείου υπάρχουν οι αίθουσας διδασκαλίας , τα γραφεία των διδασκάλων , αίθουσες φυσικής – Χημείας , αίθουσα εστίασης προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί και ως ημερήσιο αίθουσα ελέγχου των συστημάτων , εργαστήρια , τουαλέτες , WC  ΑΜΕΑ , και αποθηκευτικοί χώροι.
Το εμβαδόν του κυρίως σχολείου είναι 1.304,20 τ.μ.
Στο κτήριο υπάρχει τμήμα υπογείου εμβαδού 249,00 τ.μ. στο οποίο υπάρχει το λεβητοστάσιο και αποθηκευτικού χώροι
Το κτήριο όπου θα στεγάζεται η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων  είναι ανεξάρτητο και έχει εμβαδόν 375,84 τ.μ.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αποτελείται από πολυχώρο εκδηλώσεων με σκηνή και σε ανεξάρτητο τμήμα υπάρχει βιβλιοθήκη. Στα δύο ημιυπόγεια του κτηρίου θα λειτουργούν τα γραφεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γραφείο ιατρού , τουαλέτες και αποθηκευτικοί χώροι . Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι πλήρως κλιματιζόμενη και αεριζόμενη με σύγχρονα συστήματα κλιματισμού και αερισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια