ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εγγραφές μη επιλεγέντων σπουδαστών ΔΙΕΚ στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου



Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου πληροφορεί τους αποφοίτους Λυκείου που έκαναν αίτηση για φοίτηση σε ΙΕΚ και δεν επιλέχθηκαν, ότι έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να εγγραφούν στο σχολείο μας μέχρι τις 11/9/17.
 Για την εγγραφή προηγείται ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr
Τα Επαγγελματικά Λύκεια ανήκουν στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 Στη Β΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγράφονται και απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείων οι οποίοι μπορούν αφού παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ τα μαθήματα τομέα και ειδικότητας να αποκτήσουν πτυχίο της ειδικότητας που θα επιλέξουν και να δοκιμάσουν μια δεύτερη ευκαιρία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ.
 Με την αποφοίτηση λαμβάνουν Επαγγελματικό Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4 (αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών).
 Μετά την αποφοίτηση, όπως και όλοι οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ., μπορούν:
∙ Να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
∙ Να φοιτήσουν στο νέο θεσμό του προαιρετικού «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας», με το οποίο τους δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς ένταξης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον σε επιχειρήσεις και φορείς (του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδιωτικές επιχειρήσεις) υπό την εποπτεία του σχολείου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση και συμπληρωματικής εργαστηριακής εκπαίδευσης στο σχολείο (1 ημέρα στο σχολείο και 7 ημέρες στην εργασία). Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5. Ήδη από το Μάρτη του 2017 ξεκίνησαν μαθητεία 1200 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ σε 7 ειδικότητες και από το Σεπτέμβρη θα ενταχθούν ακόμα 9 ειδικότητες.
∙ Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και 2 μαθήματα ειδικότητας). Στα Τ.Ε.Ι. με ειδικό ποσοστό θέσεων αναλογικό του αριθμού των υποψηφίων από ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ. και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%.
 ∙ Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Ι.Ε.Κ. με φοίτηση 3 εξάμηνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξάμηνων για την απόκτηση νέας. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.

         Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου υποστηρίζει τους παρακάτω τομείς με τις αντίστοιχες ειδικότητες:
       Τομέας Πληροφορικής

       Τομέας Μηχανολογίας

       Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

       Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

       Τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής

       Τομέας Υγείας Πρόνοιας Αισθητικής-Κομμωτικής

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Ειδικότητες, τη Λειτουργία, τα Ωρολόγια και Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών καθώς και τα πλεονεκτήματα φοίτησης παρέχονται στην ιστοσελίδα του Σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
                               http://epal-esp-agrin.ait.sch.gr
Διεύθυνση: Σχολικό Συγκρότημα πρώην Πολυκλαδικού, Αγ. Κωνσταντίνος
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641024887 ,2641024307 (ώρες 6-9μμ) και                                     6932334760                            



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια