ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ,για την «Επιχειρηματική Ανακάλυψη» , στο Μεσολόγγι


Μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα για τους κτηνοτρόφους διοργανώνεται ,αύριο Παρασκευή  22 Σεπτεμβρίου, από την Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας, στην κεντρική αίθουσα του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Η ημερίδα για την «Επιχειρηματική Ανακάλυψη» στον τομέα προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3), ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
Στόχος της σημερινής συνάντηση εργασίας είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων αλλά και των αναγκών των καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της έρευνας - τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα των κτηνοτροφικών προϊόντων αξίας, τομέας με ιδιαίτερη δυναμική όχι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και στις άλλες δύο Περιφερειακές ενότητες.
Για την στήριξη των δράσεων επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματισθεί η διάθεση συνολικού ποσού 70 εκ € από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Από αυτά,  10 εκ € θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης της έρευνας και καινοτομίας για τις επιχειρήσεις στους τομείς RIS3 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι δυνητικές πηγές χρηματοδότησης της RIS3 είναι το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, το Εθνικό Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, το HORIZON 2020, καθώς και η ιδιωτική χρηματοδότηση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έχει διενεργήσει την στοχευμένη υλοποίηση μιας σειράς Ημερίδων & Συναντήσεων Εργασίας στους τομείς:
Μικρο-ηλεκτρονική & Προηγμένα Υλικά (Πάτρα, Φεβρουάριος και Απρίλιος 2015)
Οινοποιία (Πάτρα, Δεκέμβριος 2015)
Τουρισμός, Πολιτισμός (Αρχ. Ολυμπία, Δεκέμβριος 2015)
Δυναμικές και εξωστρεφείς καλλιέργειες (Πάτρα, Μάρτιος 2016)
Ενέργεια (Πάτρα, Απρίλιος 2016)
Θερμοκηπιακές καλλιέργειες (Πάτρα, Απρίλιος 2016)
Αγροδιατροφή: Ελιά (Μεσολόγγι 30/6/2016)
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ιούλιος 2016)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια