ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας


Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου του τμήματος Δυτικής Ελλάδας είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σήμερα το πρωί.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Βασίλης Αϊβαλής και τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο της περιοχής, ενώ ο Περιφερειάρχης Απόστολος  Κατσιφάρας ζήτησε να υπάρχει στενότερη συνεργασία , καθώς το ΤΕΕ διαθέτει το επιστημονικό κύρος.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου που έχει προωθηθεί από το 2011  και πλέον αναμένεται να παραληφθεί η ολοκληρωμένη μελέτη της εγκατάστασης. Ενώ θεωρείται αναγκαίο να ξεκινήσει και η επιμόρφωση των μηχανικών, μέσω προγράμματος κατάρτισης από το ΕΣΠΑ, που θα αναλάβουν την κατασκευή του έργου.
Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε είναι να προχωρήσει η καταγραφή των ενεργοβόρων δημοσίων κτιρίων, κάτι που αναμένεται να γίνει σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , του ΤΕΕ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν και η δυνατότητα επέκτασης του Αεροδρομίου του Αράξου και σε εμπορευματικό. Για το οποίο ζητήθηκε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προωθήσει τις υπάρχουσες μελέτες, που θα επεξεργαστεί με την σειρά της η αρμόδια μόνιμη επιτροπή του ΤΕΕ , ώστε να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος .
Επίσης συζητήθηκε η υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου , όπου αναλύθηκε η πρόταση του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας για βύθιση της γραμμής από το ύψος της οδού Κανελλοπούλου.
Η αντισεισμική θωράκιση των δημοσίων κτιρίων , ένα πάγιο αίτημα του τεχνικού κόσμου , ήταν ακόμη αντικείμενο της συζήτησης. Όπως και αποτροπή της φυγής στο εξωτερικό μηχανικών , μέσω σχετικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια