ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θέρμο:Χρηματοδότηση δύο οδικών έργων από το Υπ. Υποδομών & Δικτύων στο βασικό οδικό ορεινό



Μεταξύ των σημαντικών έργων για την Αιτωλοακαρνανία με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων που ανακοινώθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων Γεώργιο Δέδε σε σχετική συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, της βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μαρίας Τριανταφύλλου, της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, των Αντιπεριφερειαρχών Υποδομών Ιωάννη Λύτρα και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ν. Μπαλαμπάνη, του διευθυντή του υπουργού Υποδομών, Σταύρο Καραγκούνη, καθώς και στελεχών της Περιφέρειας, συμπεριλαμβάνονται και δύο οδικά έργα που αναφέρονται στο βασικό οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής του Δήμου Θέρμου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη χρηματοδότηση της βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης δύο τμημάτων από τους κύριους δρόμους πρόσβασης στις Τοπικές Κοινότητες Αμβρακιάς και Κοκκινόβρυσης, με συνολικό προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ, που κατανέμεται ισόποσα, από 1.500.000 €, στον κάθε έναν από τους δρόμους αυτούς.
Η εξέλιξη αυτή, η οποία ήρθε ως ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων σε σχετικά αιτήματα του Δήμου Θέρμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνέχεια μάλιστα πρόσφατης χρηματοδότησης 250.000 € για αποκατάσταση ζημιών ύδρευσης στον Δήμο Θέρμου όπως και προγενέστερης χρηματοδότησης 400.000 € για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Αετόπετρα – Δρυμώνας, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κεντρικής διοίκησης για το μετριασμό των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή του ορεινού Δήμου Θέρμου στον τομέα των βασικών υποδομών και κυρίως σ’ αυτές που αναφέρονται στο εκτεταμένο χωμάτινο οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους 75 χμ. που αναφέρεται στη σύνδεση των Τοπικών Κοινοτήτων της κατ’ εξοχήν ορεινής περιοχής.
Γι’ αυτό, η δημοτική αρχή Θέρμου εκφράζει δημοσίως την ευαρέσκειά της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γεώργιο Δέδε, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά. Ιδιαίτερη αναφορά, βέβαια, ανήκει δικαιωματικά στην αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, η οποία στήριξε με θέρμη, και εμφανή αποτελεσματικότητα, τα σχετικά αιτήματα του Δήμου Θέρμου στο Υπουργείο όπως και στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γεώργιο Δέδε και στον συμπατριώτη μας Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Σταύρο Καραγκούνη, ο ρόλος των οποίων υπήρξε καταλυτικός για την εξασφάλιση των προαναφερόμενων χρηματοδοτήσεων.
Ευχή όλων μας είναι να συνεχιστούν οι χρηματοδοτήσεις μέσω κάθε δυνητικής πηγής χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό του χωμάτινου οδικού δικτύου σύνδεσης των ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας στο σύνολό του, ώστε να εξασφαλισθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα η σύνδεση όλων των οικισμών με ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τη διεκδίκησή μας μέχρι τελικής δικαίωσης.

Από τον Δήμο Θέρμου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια