ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ξεκινάει η διάθεση πετρελαίου την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου,ποιες οι τιμές εκκίνησης


Την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, θα αρχίσει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Χριστόφορος», Θέμη Κιουρτζή, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ». Ανέφερε πως ήδη υπήρξαν καταναλωτές, που έχουν επικοινωνήσει με πρατήρια, προκειμένου να αγοράσουν πετρέλαιο, καθώς το Σαββατοκύριακο έπεσε η θερμοκρασία και έτυχε να έχουν άδεια δεξαμενή. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Πρατηριούχων, η τιμή για την αγορά θα κυμανθεί από 0,92 έως 0,95 ευρώ.

«Έκλεισε στα 95 λεπτά πέρυσι, τόσο περίπου θα ανοίξει και φέτος. Με τις υπάρχουσες διυλιστηριακές τιμές η τιμή θα είναι 92 έως 95 λεπτά για τις μεγάλες ποσότητες […]. Πάντα υπάρχει μία διαφοροποίηση στην τιμή, όταν πρόκειται για προμήθεια μικρών ποσοτήτων ή έχουμε ψηλό όροφο, μια μικρή αύξηση για να βγει το κόστος μεταφοράς και λειτουργίας» είπε ο κ. Κιουρτζής...

Πάντως σύμφωνα με όσα αναφέρουν διαχειριστές πολυκατοικιών στο Αγρίνιο, αλλά και ένοικοι  πολλές πολυκατοικίες και φέτος θα μείνουν χωρίς πετρέλαιο,αφού οι Γ.Σ των πολυκατοικιών έχουν αποφασίσει να παραμείνει κλειστός ο κεντρικός καυστήρας.
Όμως και στις περιπτώσεις που θα υπάρχει δυνατότητα ατομικής χρήσης του κεντρικού καυστήρα, το κόστος είναι απαγορευτικό καθώς η μέση τιμή της ώρας ξεπερνάει το  2,5 ευρώ ,(ανάλογα το σύνολο των διαμερισμάτων,το πόσα διαμερίσματα "ανάβουν" τον θερμοστάτη και των τετραγωνικών)ενώ πέρυσι σε αρκετές περιπτώσεις ιδιοκτήτες που χρησιμοποίησαν ατομικά τον κεντρικό καυστήρα χρεώθηκαν με  υπέρογκα κοινόχρηστα,αφού η ώρα άγγιξε τα 8,50 ευρώ σε κάποιες πολυκατοικίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ως επί το πλείστον και φέτος οι πολίτες θα αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης,μειώνοντας όσο μπορούν το κόστος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια