ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τέλη κυκλοφορίας 2018:Παραμένουν τα ίδια πλην ελαχίστων αλλαγών (πίνακες)



Περιορισμένες θα είναι τελικώς οι αλλαγές στα φετινά τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών για μία ακόμη χρονιά δεν κατάφερε να εφαρμόσει νέο σύστημα υπολογισμού τους (π.χ. με βάση την αξία του οχήματος).

Έτσι, θα ισχύσουν οι ίδιες τιμές, με οριακές ίσως ελαφρύνσεις μόνον για τρίτεκνους και πολύτεκνους ιδιοκτήτες πολυθέσιων ΙΧ οχημάτων,  αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη σενάρια στοχευμένων μειώσεων ως κίνητρο για την πληρωμή των τελών και την ανάκτηση των πινακίδων τους από τους ιδιοκτήτες τους.

Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου επεξεργάζονται ήδη τα σενάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Παρομοίως εγκαταλείφθηκαν τα σχέδια για κάποια επιπλέον ενδιάμεσα κλιμάκια, πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι τιμές θα είναι οι ίδιες, όπως και ο τρόπος υπολογισμού που θα παραμείνει «διπλός». Δηλαδή, με βάση τον κυβισμό για όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν έως το 2010 και με βάση τους ρύπους για τα νεότερα ΙΧ.

Έτσι σχεδόν στο σύνολό τους οι ιδιοκτήτες μηχανών και αυτοκινήτων θα πληρώσουν και το 2018 τα ίδια τέλη με το 2017.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα αναρτηθούν τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να είναι πάλι τα ίδια με τα περσινά, που διαμορφώνονταν ως εξής:

1.Τα τέλη για ΙΧ προ του 2011 (με βάση τον κυβισμό)


2.Τα τέλη για ΙΧ από το 2011 και μετά (βάσει ρύπων)


πηγή:madata.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια