ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Σε εξέλιξη η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Ορατές κ Αόρατες Αναπηρίες"(φωτο)



Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «΄Ορατές κ Αόρατες Αναπηρίες΄» που διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας  Απόστολος Λουκάς,με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την ευγενική παραχώρηση αίθουσας και βοήθειας του Δήμου Αγρινίου.στο κτίριο της (Πρώην Λαχαναγοράς Αγρινίου).



Την Ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό η πρόεδρος του Συλλόγου "Απόστολος Λουκάς", Ελισάβετ Καραμπούλη.

Την Δημοτική Αρχή του Αγρινίου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής,ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τάκης Κοκκινοβασίλης.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Αγρινίου.

Η ημερίδα συνεχίζεται με ειδικές αναλύσεις και τοποθετήσεις πάνω στις "αόρατες"ασθένειες,τα συμπτώματα ,τους τρόπους αντιμετώπισης και τις θεραπείες.

Αυτές οι χρόνιες ασθένειες συχνά έχουν ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό: δεν φαίνονται, γι' αυτό και ονομάζονται «αόρατες». Όσοι, λοιπόν, αντιμετωπίζουν αόρατες αναπηρίες μπορεί να παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα, όπως εξουθενωτικό πόνο, κόπωση, ζάλη, αδυναμία, γνωστικές δυσλειτουργίες, ψυχικές διαταραχές, καθώς και προβλήματα όρασης και ακοής.



Οι περισσότερες από αυτές τις χρόνιες καταστάσεις δεν είναι πάντοτε εμφανείς στους άλλους, παρ' όλα αυτά, αρκετά συχνά, περιορίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενή. Μάλιστα, τα συμπτώματα ενδεχομένως να είναι ελαφρά ή έως και πολύ σοβαρά, ενώ διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Καρκίνος,
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα,
Λύκος,
Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή άλλες νευρολογικές διαταραχές,
Σύνδρομο Sjogren,
Σύνδρομο Χρόνιου Πόνου,
Ινομυαλγία και Χρόνιος Μυοπεριτονιακός Πόνος,
Συγγενείς Καρδιοπάθειες κ.ά.



Μια πολύ σημαντική ενημέρωση καθώς οι ασθένειες αυτές εκδηλώνονται καθημερινά και μπορούν να "χτυπήσουν" την πόρτα οποιουδήποτε.Όπως τονίζουν οι Ειδικοί η έγκαιρη διάγνωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξη των νόσων.



Όσοι παρακολουθήσουν την  Ημερίδα θα λάβουν Βεβαίωση παρακολούθησης.

Με την ολοκλήρωση της ημερίδας θα παρουσιασθεί Έκθεση Φωτογραφίας Α.ΜΕ.Α με Ελεύθερη Θεματολογία με συμμετοχές απ όλη την Ελλάδα.

Την ημερίδα υποστηρίζει η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια