ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ανησυχητικά στοιχεία για την αύξηση αφαίρεσης διπλωμάτων οδήγησης από νεαρά άτομα , λόγω μέθης,στην Δυτική Ελλάδα


Ανησυχητική είναι η αύξηση διπλωμάτων οδήγησης που αφαιρούνται λόγω μέθης και μάλιστα από οδηγούς νεαρής ηλικίας, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Αχαϊας.

Περίπου 50 διπλώματα οδήγησης αφαιρούνται μηνιαίως από την Τροχαία , με το 70% αυτών να αφορά οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 27%  σχετίζεται με ανασφάλιστα οχήματα και 3% για παράβαση ερυθρού σηματοδότη.

«Η αφαίρεση διπλωμάτων από νεαρά άτομα γιατί οδηγούσαν έχοντας καταναλώσει αλκοολούχα ποτά σε αυτή την έκταση είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα , που πρέπει να ενεργοποιήσει όλους μας» , σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας . Μάλιστα ο Περιφερειάρχης μετά και τον βαρύ φόρο αίματος  λόγω τροχαίων δυστυχημάτων στην περιοχή , αλλά και τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να επισκεφθεί το αστυνομικό μέγαρο και να έχει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Εξάλλου κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μεταφορών ο Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με τους υπαλλήλους τους οποίους και συνεχάρη, γιατί κάτω από αντίξοες συνθήκες, εκτελούν επάξια το έργο τους και ανταποκρίνονται με ιδιαίτερη ευθύνη , καθώς είναι υπηρεσία αιχμής για τον πολίτη που εξυπηρετείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ένα μόλις μήνα γίνεται πλέον η παραλαβή των νέων διπλωμάτων οδήγησης, όταν στο παρελθόν απαιτείτο διάστημα 6 μηνών.

Παράλληλα κάθε μήνα διεξάγονται εξετάσεις για τον επανέλεγχο οδηγών , που τους αφαιρέθηκε το δίπλωμα για παραβάσεις του κοκ. Ενώ όπως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κάθε μήνα 700-800 πολίτες δίνουν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης και γίνονται περίπου 50 αναθεωρήσεις διπλωμάτων (70% λόγω γήρατος).

Ενωρίτερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του δημοσίου ΚΤΕΟ , όπου παρουσιάζει μια εντυπωσιακή αύξηση στον έλεγχο οχημάτων περίπου 20%. Ο Απόστολος Κατσιφάρας κατόπιν συνεννόησης έδωσε εντολή και εντός 5μηνου θα ξεκινήσει και η διαδικασία ελέγχου δικύκλων για των εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα ενημερώθηκε για την λειτουργία από σήμερα της γεφυροπλάστιγγας που θα μπορεί  να ζυγίζει βαριά φορτηγά, δωρεάν, ενώ μέχρι τώρα οι οδηγοί αναγκάζονταν να μεταβούν σε ιδιώτες και να καταβάλουν χρηματικό τίμημα.



Στις επισκέψεις του τον Περιφερειάρχη συνόδευαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών- Επικοινωνιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ιωάννης Μέγκας , η Γενική Διευθύντρια Διεύθυνσης Εσωτερικών  Γεωργία  Πλώτα και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια