ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

« The Met: Live in HD» της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης,στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ


Το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ξεκινάει  και φέτος τη Χειμερινή σαιζόν 2017-2018 με τη φιλοξενία και την παρουσίαση του βραβευμένου προγράμματος « The Met: Live in HD» της Metropolitan  Opera της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, φέρνοντας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας σε ζωντανή μετάδοση, μέσα από την αίθουσα του θεάτρου μας.

H σεζόν 2017-18 της Met: Live in HD ξεκινάει στις 7 Οκτωβρίου 2017 με μια νέα παραγωγή της τραγωδίας του μπελκάντο, της « Νόρμα» του Bellini με την κορυφαία Sondra Radvanovsky στον ομώνυμο ρόλο. Τον ρόλο αυτό  ερμήνευσε θριαμβευτικά στη Metτο 2013, όπως και σε μια σειρά ακόμα εμφανίσεις στην Canadian Opera Company, στη San Francisco Opera, την Bavarian State Opera, το Gran Teatre del Liceu και τη Lyric Opera of Chicago, γεγονός που την τοποθετεί  ως μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του κόσμου στον ομώνυμο ρόλο. Συμπρωταγωνιστεί η Joyce Di Donato στο ρόλο της συντρόφου και αντίζηλου της Νόρμα, με τον Joseph Calleja ως Πολιόνε και τον Matthew Rose ως Οροβέζο. Διευθύνει ο Carlo Rizzi και σκηνοθετεί ο SirDavid  McVicar.

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 19:55
Διάρκεια: (3ώρες & 4 λεπτά με 1 διάλειμμα 30 λεπτών)
Τιμές εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10
Κρατήσεις εισιτηρίων:
Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.
Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης το
( Σάββατο 7-10-2017 από τις 18.00 – 20.00 )

Τηλ.Ταμείου:

26410 -56135
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τα Δημοτικά Θέατρα Αλεξανδρούπολης και Μυτιλήνης, η Ιόνιος Ακαδημία στην Κέρκυρα, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, κ.α.

Η σεζόν θα περιλάβει 10 απευθείας μεταδόσεις από τη σκηνή της Met, οι οποίες περιλαμβάνουν 5 νέες παραγωγές και άλλες θρυλικές παραγωγές που επανέρχονται στη σκηνή με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του κόσμου! Η σειρά θα μεταδοθεί σε 71 χώρες σε έξι ηπείρους το 2017-18, όπως και σε περισσότερες από 750 αίθουσες στις ΗΠΑ.

The Met: Live in HD
Αναλυτικό Πρόγραμμα 2017-18


Νόρμα – Vincenzo Bellini ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 19:55
Διευθυντής ορχήστρας: Carlo Rizzi
Σκηνοθεσία: Sir David Mc Vicar
Σκηνικά: Robert  Jones
Κοστούμια: Moritz  Junge
Φωτισμοί: Paule Constable
Διανομή:Sondra Radvanovsky (Νόρμα), Joyce Di Donato (Ανταλτζίζα), Joseph Calleja (Πολιόνε), Matthew Rose (Οροβέζο)
Διάρκεια: 3ώρες & 4 λεπτά με 1 διάλειμμα 30 λεπτών

Η σεζόν ξεκινάει με μια νέα παραγωγή της τραγωδίας του μπελκάντο, της « Νόρμα» του Bellini με την κορυφαία Sondra Radvanovsky στον ομώνυμο ρόλο. Τον ρόλο αυτό  ερμήνευσε θριαμβευτικά στη Metτο 2013, όπως και σε μια σειρά ακόμα εμφανίσεις στην Canadian Opera Company, στη San Francisco Opera, την Bavarian State Opera, το Gran Teatre del Liceu και τη Lyric Opera of Chicago, γεγονός που την τοποθετεί  ως μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του κόσμου στον ομώνυμο ρόλο. Συμπρωταγωνιστεί η Joyce Di Donato στο ρόλο της συντρόφου και αντίζηλου της Νόρμα, με τον Joseph Calleja ως Πολιόνε και τον Matthew Rose ως Οροβέζο. Διευθύνει ο Carlo Rizzi και σκηνοθετεί ο Sir David  Mc Vicar.

Ο Μαγικός Αυλός – W.A. Mozart
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στις 19:55
Διευθυντής Ορχήστρας: James Levine
Σκηνοθεσία: Julie Taymor
Σκηνικά: George Tsypin
Κοστούμια: Julie Taymor
Φωτισμοί: Donald Holder
Μαριονέτες: Julie Taymor and Michael Curry
Χορογραφίες: Mark Dendy
Διανομή: Golda Schultz (Παμίνα), Kathryn Lewek (Βασίλισσα της Νύχτας), Charles Castronovo (Ταμίνο), Markus Werba (Παπαγκένο), Christian Van Horn (Αφηγητής), René Pape (Ζαράστρο)
Διάρκεια: 1 ώρα & 44 λεπτά

Ο επίτιμος μαέστρος της Met James Levine διευθύνει  την παραγωγή της βραβευμένης με Tony Award Julie Taymor στο αριστούργημα του «Ο Μαγικός Αυλός». Η Golda Schultz κάνει τον τεμπούτο της στη Met ως Παμίνα, με την Kathryn Lewek στο ρόλο της Βασίλισσα της Νύχτας, τον Charles Castronovo σαν τον πρίγκιπα του παραμυθιού Ταμίνο, τον Markus Werba σαν τον κυνηγό πουλιών Παπαγκένο, τον Christian Van Horn σαν Αφηγητή και τον René Pape σαν Ζαράστρο. Η επετειακή παρουσίαση του Μαγικού Αυλού  , μια συντομευμένη εκδοχή στα αγγλικά για οικογένειες ήταν η πρώτη Live in HD παράσταση που μεταδόθηκε το 2006. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ολόκληρη η γερμανική όπερα θα μεταδοθεί στη σειρά Live in HD.

Ο Εξολοθρευτής Άγγελος – Thomas Adès ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ MET
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στις 19:55
Διευθυντής Ορχήστρας: Thomas Adès
Λιμπρέτο: Tom Cairns, σε συνεργασία με τον συνθέτη
Σκηνοθεσία: Tom Cairns
Σκηνικά-Κοστούμια: Hildegard Bechtler
Φωτισμοί: Jon Clark
Προβολές:Finn Ross

Διανομή: Audrey Luna (ΛετίσιαΜαϊνάρ), Amanda Echalaz (Λουσία ντε Νόμπιλε), Sally Matthews (Σίλβια ντε Άβιλα), Sophie Bevan (Μπεατρίς), Alice Coote (Λεονόρα Πάλμα), Christine Rice (Μπλάνκα Ντελγκάντο), Iestyn Davies (Φραντσίσκο ντε Άβιλα), Joseph Kaiser (Εντμούντο ντε Νόμπιλε), Frédéric Antoun (Ραούλ Γιεμπένες), David Portillo (Εντουάρντο), David Adam Moore (Συντ. Αλβάρο Γκόμεζ), Rod Gilfry (Αλμπέρτο Ροκ), Kevin Burdette (Σενιόρ Ράσελ), Christian Van Horn (Χούλιο), John Tomlinson (Δρ. Κάρλος Κόντε)
Διάρκεια: 2 ώρες & 27 λεπτά με 1 διάλειμμα 30 λεπτών

Ο  «Εξολοθρευτής  Άγγελος» κάνει πρεμιέρα στη Met υπό τη διεύθυνση τουσυνθέτη Thomas Adès. Η όπερα του2016 που παρήγγειλε η Met και ερμηνεύτηκε στα αγγλικά, βασίζεται στο σενάριο του Luis Buñuel και του Lui sAlcoriza για τη βραβευμένη ταινία του Buñuel . Σε σκηνοθεσία του λιμπρετίστα Tom   Cairns,η διανομή περιλαμβάνει την Audrey Luna ως Λετίσια Μαϊνάρ, την Amanda Echalaz ως Λουσία ντε Νόμπιλε, τη Sally Matthews ως Σίλβια ντε Άβιλα και τη Sophie Bevan ως Μπεατρίς, asBeatriz, αμφότερες πρωτοεμφανιζόμενες στη Met, την Alice Coote ως Λεονόρα Πάλμα, την Christine Rice ως Μπλάνκα Ντελγκάντο, τον Iestyn Davies ως Φρανσίσκο ντε Άβιλα, τον Joseph Kaiser ως Εντμούντο ντε Νόμπιλε, τον Frédéric Antoun στο ντεμπούτο του στη Met ως ΡαούλΓιεμπένες, τον David Portillo ως Εντμούντο, τον David Adam Moore στο ντεμπούτο του στη Metως Συνταγματάρχης Άλβαρο Γκόμες,τον Rod Gilfry ως Αλμπέρτο Ροκ, τον Kevin Burdette ως Σενιόρ Ράσελ, τονChristian Van Hornως Χούλιο και τον John Tomlinson ως Δρ. Κάρλος Κόντε. Ο «Εξολοθρευτής Άγγελος» είναι από κοινού παραγγελία και συμπαραγωγή με την Royal Opera House, Covent Garden,το Royal Danish Theatre και το Salzburg Festival, όπου και έκανε πρεμιέρα το 2016.

Τόσκα– Giacomo Puccini ΝΕΑ  ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στις 19:55
Διευθυντής ορχήστρας: James Levine
Σκηνοθεσία: Sir David Mc Vicar
Σκηνικά-Κοστούμια: John Macfarlane
Φωτισμοί: David Finn
Χορογραφίες: Leah Hausman
Διανομή: SonyaYoncheva (Τόσκα), VitorioGrigolo(Καβαραντόσι), BrynTerfel (Σκάρπια), Patrick Carfizzi (Διάκος)
Διάρκεια: 2ώρες &53 λεπτά με 2 διαλείμματα 30 λεπτών

Ο επίτιμος μαέστρος της Me tJames Levine διευθύνει την νέα παραγωγή της σπαρακτικής τραγωδίας του Puccini, σε σκηνοθεσία Sir David Mc Vicar. H Sonya Yoncheva και ο Vitorio Grigolo πρωταγωνιστούν στους ρόλους της Τόσκα και του αγαπημένου της Καβαραντόσι, με τον Bryn Terfel στο ρόλο του δόλιου Σκάρπια.

Το Ελιξίριο του Έρωτα– Gaetano Donizetti
Σάββατο 10  Φεβρουαρίου 2018 στις 19:00
Διευθυντής ορχήστρας: Domingo Hindoyan
Σκηνοθεσία: Bartlett Sher
Σκηνικά: Michael Yeargan
Κοστούμια: Catherine Zuber
Φωτισμοί: JenniferTipton
Διανομή: Pretty Yende (Αντίνα), Matthew Polenzani (Νεμορίνο), Davide Luciano (Μπελκόρε), Ildebrando D’Arcangelo (Ντουλκαμάρα)
Διάρκεια: 2ώρες & 39 λεπτά με 1 διάλειμμα 32 λεπτών

Το κωμικό διαμάντι του Donizetti «Το Ελιξίριο του Έρωτα», σε σκηνοθεσία Bartlett Sher και μουσική διεύθυνση του Domingo Hindoyan,παρουσιάζει την Pretty Yende ως την ζωηρή Αντίνα με τον Matthew Polenzani ως Νεμορίνο, τον απλό χωρικό που την ερωτεύεται. Ο Davide Luciano κάνε τον τεμπούτο του στη Met στον ρόλο του υπεροπτικού αρραβωνιαστικού της Αντίνα, του Μπελκόρε, και ο Ildebrando D’Arcangelo ερμηνεύει τον ρόλο του γυρολόγου με το μαγικό φίλτρο Δόκτορα Ντουλκαμάρα. Ο Domingo Hindoyan κάνει τον τεμπούτο του ως μαέστρος.
Μποέμ– Giacomo Puccini
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:30
Διεύθυνση ορχήστρας: Marco Armiliato
Σκηνοθεσία: Franco Zeffirelli
Σκηνικά: Franco Zeffirelli
Κοστούμια: PeterJ. Hall
Φωτισμοί: Gil Wechsler

Διανομή:Sonya Yoncheva (Μιμί), Susanna Phillips (Μουζέτα), Michael Fabiano (Ροντόλφο), Lucas Meachem (Μαρτσέλο), Alexey Lavrov (Σονάρ), Matthew Rose (Κολίν), Paul Plishka (Μπενουά / Αλτσίντορο)
Διάρκεια: 2 ώρες & 55 λεπτά με 2 διαλείμματα 30 λεπτών

Μια συναρπαστική νεανική διανομή πρωταγωνιστεί στην κλασική σκηνοθεσία τουFranco Zeffirelli στην «Μποέμ», την πιο δημοφιλή όπερα στην ιστορία της Met. Η Sonya Yoncheva πρωταγωνιστεί ως Μιμί απέναντι από τον Michael Fabiano στον ρόλο του παθιασμένου συγγραφέα Ροντόλφο. Η SusannaPhillips επαναλαμβάνει τον ρόλο της κοκέτας Μουζέτας και ο Lucas Meachem ερμηνεύει τον ρόλο του εραστή της, του ζωγράφου Μαρτσέλο. Συμμετέχουν ακόμα οι Alexey Lavrov και Matthew Rose στους ρόλους των φίλων του Ροντόλφο και του Μαρτσέλο Σονάρ και  Κολίν, και ο Paul Plishka ως Μπενουά και Αλτσίντορο, σ’ αυτή την παράσταση που διευθύνει ο Marco Armiliato.

Σεμίραμις – Gioachino Rossini ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ HD
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 19:55
Διεύθυνση ορχήστρας: Maurizio Benini
Σκηνοθεσία: John Copley
Σκηνικά: John Conklin
Κοστούμια: Michael Stennett
Φωτισμοί: Gil Wechsler
Διανομή: Angela Meade (Σεμίραμις), Elizabeth De Shong (Αρσάκης), Javier Camarena (Ιντρένο), Ildar Abdrazakov (Ασούρ), Ryan Speedo Green (Ορόης)
Διάρκεια: 4 ώρες με 1 διάλειμμα 30 λεπτών
Η Angela Meade κάνει τον τεμπούτο της στον ομώνυμο ρόλο στη Met στη Σεμίραμι του Rossini που έχει 25 χρόνια να ανεβεί στη Met. Την παράσταση θα διευθύνει ο Maurizio Benini, ενώ πρωταγωνιστούν η Elizabeth De Shong ως Αρσάκης, Διοικητής της Ασυριακής Στρατιάς, ο Javier Camarena ως ο Ινδός βασιλιάς Ιντρένο, ο Ildar Abdrazakov ως πρίγκιπας Ασούρ και ο Ryan Speedo Green ως αρχιερέας Ορόης.

Έτσι Κάνουν Όλες – W.A. Mozart ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στις 19:55
Διευθυντής ορχήστρας: David Robertson
Σκηνοθεσία: Phelim Mc Dermott
Σκηνικά: Tom Pye
Κοστούμια: Laura Hopkins
Φωτισμοί: Paule Constable
Διανομή: Amanda Majeski (Φιορντιλίτζι), Serena Malfi (Ντοραμπέλα), Kelli O’Hara (Ντεσπίνα), Ben Bliss (Φεράντο), Adam Plachetka (Γκουλιέλμο), Christopher Maltman (Ντον Αλφόνσο)
Διάρκεια: 3ώρες & 31 λεπτά με 1 διάλειμμα 30 λεπτών

Ο Phelim Mc Dermott επιστρέφει στη σκηνή της Met για να σκηνοθετήσει την κωμωδία του Mozart «Έτσι Κάνουν Όλες» υπό τη διεύθυνση του David Robertson. Τοποθετημένος τη δεκαετία του ’50 στο Κόνεϊ Άιλαντ, η διανομή περιλαμβάνει την Amanda Majeski στον ρόλο της διχασμένης Φιορντιλίτζι, τη Serena Malfi στον ρόλο της αδερφής της,της Ντοραμπέλα, τη βραβευμένη με Tony Award Kelli O’Hara στον ρόλο της τσαχπίνας υπηρέτριάς τους, της Ντεσπίνα, τουςBen Bliss και Adam Plachetka στουςρόλους των δύο αρραβωνιαστικών, του Φεράντοκαιτου Γκουλιέλμο, και τον Christopher Maltman στον ρόλο του κυνικού Ντον Αλφρέντο. Το « Έτσι Κάνουν Όλες» είναι συμπαραγωγή με την English Nationa lOpera.

Λουίζα Μίλερ– Giuseppe Verdi ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ HD
Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στις 19:30
Διευθυντήςορχήστρας: James Levine
Σκηνοθεσία: Elijah Moshinsky
Σκηνικά-Κοστούμια: Santo Loquasto
Φωτισμοί: Duane Schuler
Διανομή:Sonya Yoncheva (Λουίζα), Olesya Petrova (Φεντερίκα), Piotr Beczala (Ροντόλφο), Plácido Domingo (Μίλερ), Alexander Vinogradov (Βάλτερ), Dmitry Belosselskiy (Βουρμ)
Διάρκεια: 3ώρες & 38 λεπτά με 2 διαλείμματα 35 λεπτών

Ο επίτιμος μαέστρος της Met James Levine διευθύνει μια σπάνια αναβίωση της Λουίζα Μίλερπου έχει να παρουσιαστεί στηMet από το 2006. Πρωταγωνιστεί η Sonya Yoncheva ως την χωριατοπούλα Λουίζ ααπέναντι στον Piotr Beczala ως Ροντόλφο. Πρόκειται για την τραγωδία του Verdi για μια νεαρή γυναίκα που θυσιάζει την ευτυχία της για να σώσει τη ζωή του πατέρα της. Η διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Plácido Domingo στον ρόλο του Μίλερ, πατέρα της Λουίζα, με την Olesya Petrova σαν Φεντερίκα και τον Alexander Vinogradov στο ντεμπούτο του στη Met και τον Dmitry Belosselskiy, αντίστοιχα ως Βάλτερ και Βουρμ, τους ανελέητους ανθρώπους που έχουν βαλθεί να χωρίσουν τη Λουίζα  και τον Ροντόλφο.

Σταχτοπούτα– Jules Massenet ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤ
Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στις19:55
Διεύθυνση ορχήστρας: Bertrandde Billy
Σκηνοθεσία: Laurent Pelly
Σκηνικά: Barbara de Limburg
Κοστούμια: Laurent Pelly
Φωτισμοί: Duane Schuler
Διανομή: Joyce Di Donato (Σταχτοπούτα), Alice Coote (Γαλάζιος Πρίγκιπας), Stephanie Blythe (Μαντάμ ντε λα Αλτιέρ), Kathleen Kim (Νεράιδα), Laurent Naouri (Παντόλφ)
Διάρκεια: 2ώρες & 47 λεπτά με 1 διάλειμμα 30 λεπτών

Η μαγευτική όπερα του Massenet «Σταχτοπούτα», βασισμένη στο κλασικό παραμύθι, κάνει πρεμιέρα στη Met υπό τη διεύθυνση του Bertrandde Billy. Η σκηνοθεσία είναι του Laurent Pelly,ο οποίος έχει σκηνοθετήσει στη Met την Κόρη του Συντάγματος του Donizetti και την Μανόν του Massenet. Η Joyce Di Donato προσθέτει έναν ακόμα ρόλο στο ρεπερτόριό της στη Met στον ομώνυμο ρόλο, τον οποίο ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία στο Grand Teatre del Liceu,στη Santa Fe Opera,και στηRoyal Opera, Covent Garden. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει την Alice Coote σαν Γαλάζιο Πρίγκιπα, τη Stephanie Blythe σαν την κακιά μητριά Μαντάμ ντε λα Αλτιέρ, την Kathleen Kim σαν Νεράιδα και τον Laurent Naouri σαν Παντόλφ. Η «Σταχτοπούτα» ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden στο Λονδίνο,το Gran Teatre del Liceu στη Βαρκελώνη,το Théâtre Royal deLa Monnaie στις Βρυξέλλες, και την Opéra de Lille. Ηπαραγωγή ανέβηκε για πρώτη φορά στη Santa Fe Opera.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Αγρινίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια