ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Το «trauma queen» ζωντάνεψε το παλιό νοσοκομείο(φωτο-βίντεο)



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στον αύλειο χώρο του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου η παράσταση "Trauma Queen"που διοργάνωσαν το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, το Κέντρο Πρόληψης Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» και το Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Προηγήθηκε η παράσταση στο παλιό νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Οι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και  καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που έδωσε δυναμικό παρόν αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.



Το Trauma Queen αποτελεί συλλογική δράση τέχνης, εφορμόμενη από την Ευρώπη και απαρτιζόμενη από καλλιτέχνες που υποστηρίζουν ότι το τραύμα καθίσταται αντικείμενο συλλογικών στρατηγικών λήθης και επανάληψης, διατείνεται από την πολιτική βία, τον τρόμο, τις αρρώστιες και την αναπηρία και συνδέεται με κτίρια και ανθρώπους.



Ο στόχος των συλλογικών δράσεων του Trauma Queen σε εγκαταλελειμμένους-τραυματισμένους χώρους είναι να μετασχηματίσει τα συναισθήματα, να «αποϊστορικοποιήσει» τις τοποθεσίες και τα γεγονότα και να συνθέσει νέα μηνύματα για την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη δημιουργία.



Μια διαδρομή στα συναισθήματα των ανθρώπων που ζουν, επισκέπτονται, εργάζονται, συναντιούνται, εισάγονται ξαφνικά, περνούν περιστασιακά από ένα νοσοκομείο.

Την καλλιτεχνική δράση Trauma Queen τη συναντάμε στη μεταδικτατορικη Αργεντινή, στη Χιλή, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα, πρόσφατα, με το documenta 14, μέσα σε εκθεσιακούς χώρους, όπου γίνεται προσπάθεια «διερευνητικής αποκατάστασης» τραυματισμένων κτισμάτων και συντίθεται ένας διάλογος με τα ερείπια, που αναδιοργανώνει συμβολικά την εσωτερική δομή των χώρων και διαμορφώνει καινούριες μορφές διατύπωσης λόγου και δράσης.

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,


η Dr Αθανασία Δημητρίου, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ,


ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτ/νιας Δημήτρης Μιχάλης ,



η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου .Π Μεσολογγίου Σόφη Λαναρά



και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου Νίκος Καραγιώργος.



Στην συνέχεια αναγνώστηκαν το ονόματα των ηθοποιών και των συντελεστών που ξεπερνούν τους 50 και η παράσταση ξεκίνησε, καθηλώνοντας το κοινό.



Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου,την οποία στήριξε ο κόσμος και το παλιό νοσοκομείο ζωντάνεψε ξανά μετά από τέσσερα χρόνια,στέλνοντας μήνυμα ότι ο χώρος πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί.

Δημιουργία, επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία: ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΠΑΣΤΡΑ
Θεραπευτικός χορός: ΕΛΕΝΗ ΠΙΣΙΟΥ
Σκηνική επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εικαστική καθοδήγηση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ
Πρωτότυποι στίχοι, μουσική, τραγούδι: ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΥ
Ήχος- φως: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ
Τεχνική υποστήριξη: ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:
• Η θεραπευτική ομάδα ΟΚΑΝΑ με εμψυχώτρια τη Dr. Αθανασία Δημητρίου.
• Η ομάδα διερευνητικής δραματοποίησης ΙΤΕ, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο









































Δείτε το βίντεο από την live μετάδοση του kainourgiopress,με τα όσα ανέφεραν οι συντελεστές.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια