ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Εύηνος από τη γέφυρα του Πόρου



Του Νίκου Κωστακόπουλου

Οι προβαλλόμενες εικόνες, οι οποίες έχουν ληφθεί από τη γέφυρα του Πόρου, αποτελούν ενδεικτική απεικόνιση του Ευήνου στην περιοχή αυτή κατά την πρώιμη φθινοπωρινή περίοδο.
Την εν λόγω γέφυρα συναντάμε σε μία από τις διαδρομές που ενώνουν το Θέρμο με τη Ναυπακτία και συγκεκριμένα στη διαδρομή Θέρμο - Αβαρίκος - Κόφτρα - Λουτρά Στάχτης, Ριγάνι και άλλα. Πολλοί προτιμούν τη διαδρομή αυτή ως εναλλακτική της κύριας διαδρομής από Ναύπακτο για Θέρμο ή το αντίστροφο, αυτής μέσω γέφυρας Μπανιά, καθότι είναι κατά τι κοντινότερη. Ο δρόμος υπολείπεται σε γεωμετρικά χαρακτηριστικά του αντίστοιχου μέσω γέφυρας Μπανιά αλλά αποτελεί σημαντικό αντιστάθμισμα σ' αυτό το υπέροχο τοπίο από το οποίο διέρχεται.


Η γέφυρα βρίσκεται σε ένα νευραλγικό σημείο του ποταμού, στο τέλος του απλοχωριάς που σχηματίζεται κατά το διάβα του ποταμού από τη μεσαιωνική γέφυρα της Αρτοτίβας και μετά ως τη θέση της γέφυρας του Πόρου.



Η θέση αυτή βρίσκεται ακριβώς στο στόμιο της στενής χαράδρας που σχηματίζεται από εκείνο το σημείο και μετά ανάμεσα στους πρόποδες του βουνού Ανάληψη από την πλευρά του Θέρμου και του βουνού Ριγάνι από την πλευρά της Ναυπακτίας και συνεχίζεται ως εκεί που αρχίζει το επόμενο πλάτωμα του ποταμού, το οποίο φτάνει ως λίγο πιο κάτω στη θέση Χάνι Μπανιά, όπου βρίσκεται η μεταλλική γέφυρα επί του πιο κεντρικού δρόμου που συνδέει τις περιοχές του Θέρμου και της Μακρυνείας με τη Ναύπακτο.



Η θέση της γέφυρας του Πόρου αποτελεί το σημείο εκκίνησης μιας διαδρομής Rafting, η οποία καταλήγει στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Canoe - Kayak, λίγο πριν τη γέφυρα του Μπανιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια