ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

"Πρέπει εσύ να αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο"

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike καραμητσόπουλου

«Πρέπει εσύ να αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο»
Μαχάτμα Γκάντι


Του Γιώργου Καραμητσόπουλου

Απογοήτευση και οργή προκαλεί στην Ελληνική κοινωνία η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να απολύσει πριν λίγες ημέρες δύο αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν στα Κύθηρα και στη Βοιωτία ενάμιση μήνα περίπου μετά την πρόσληψη τους.
Οι δυο αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί που πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα μη ιάσιμο (σκλήρυνση κατά πλάκας) απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες όχι γιατί υπέπεσαν σε κάποιο παράπτωμα αλλά λόγω της αμέλειας και αδιαφορίας του Ελληνικού κράτους.
Συγκεκριμένα απολύθηκαν γιατί δεν είχαν το πιστοποιητικό από το ΚΕΠΑ. Το πιστοποιητικό αυτό όμως το οποίο ανανεώνεται κάθε χρόνο δεν εκδόθηκε λόγω της καθυστέρησης του ΚΕΠΑ να ορίσει ραντεβού ενώ οι συνάδελφοι είχαν καταθέσει σχετική αίτηση από τον Απρίλιο όταν έληξε η ισχύς του προηγούμενου.
Είχαν πάρει μάλιστα την διαβεβαίωση ότι αρκεί η προσκόμιση του αριθμού πρωτοκόλλου της αίτησης εξέτασης από το ΚΕΠΑ προκειμένου να συνεχίσουν νόμιμα να εργάζονται. Παρόλα αυτά πριν λίγες ημέρες τους κοινοποιήθηκε η απόλυσή τους.
Δυστυχώς το Ελληνικό κράτος αποφάσισε να δείξει προς τις δυο αναπληρώτριες συναδέλφους το πιο σκληρό του πρόσωπο εξαντλώντας όλη την αυστηρότητα του πάνω σε δυο ανθρώπους που πέρα από την εργασιακή τους ανασφάλεια βιώνουν και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Και όλα αυτά εξαιτίας της δική του ανεπάρκειας.
Το Υπουργείο πρέπει να επανορθώσει  άμεσα την αδικία με την επαναπρόσληψη των συναδέλφων.
Αυτό βέβαια δεν μπορεί να λύσει τα τεράστια προβλήματα του Ελληνικού κράτους που «διυλίζει τον κώνωπα αλλά καταπίνει την κάμηλο» καθώς είναι αυτό που έχει αφήσει να αλωνίζουν κυριολεκτικά και να του κατατρώγουν τις σάρκες διάφοροι μεγαλόσχημοι πολιτικοί παράγοντες και άλλοι που ενώ έχουν διασπαθίσει εκατοντάδες εκατομμύρια από το δημόσιο εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Ένα τέτοιο άδικο και ανάλγητο κράτος ούτε το θέλουμε ούτε αξίζει στο λαό μας.
Το να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε δεν είναι ουτοπία αλλά στοιχειώδες καθήκον κάθε ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη.
Επειδή όμως ο τρόπος λειτουργίας του κράτους είναι αντανάκλαση της κοινωνίας μας η αλλαγή του δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεκινήσουμε πρώτα από τον ίδιο τον εαυτό μας. Όπως είπε και ο Γκάντι ας αποτελέσουμε εμείς την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.


Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια