ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνάντηση εργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην ΠΔΕ


Συνάντηση εργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο) πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεδομένου έχει εντάξει στο στρατηγικό σχεδιασμό της την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ως μια σημαντική, βιώσιμη διέξοδο.
Ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συγκάλεσε σύσκεψη παρουσία του Αντώνη Βορλόου Ειδικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΔΕ, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που υπάρχει το αντικείμενο. Καταδεικνύοντας την προτεραιότητα που έχει τεθεί έχει οριστεί και βοηθός Περιφερειάρχη στον συγκεκριμένο τομέα η περιφερειακή σύμβουλος Αναστασία Τογιοπούλου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους υποστήριξης των φορέων Κ.ΑΛ.Ο, την ενεργοποίηση παραγωγικών δυνάμεων προκειμένου να δημιουργηθούν νέα σχήματα Κ.ΑΛ.Ο, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της απασχόλησης. Αναλύθηκαν  συνεργατικές και κοινωνικές μορφές στις οποίες μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, καθώς και τα χρηματοδοτικά μέσα που ευνοούν την ανάπτυξη τους.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαθέτει κονδύλι ύψους 7.000.000 ευρώ που πρόκειται να διοχετεύσει, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020,  σε φορείς Κ.ΑΛ.Ο, έπειτα από σχετική πρόσκληση που θα προκηρυχτεί στις αρχές του νέου έτους.
«Η  Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Αναπτύσσονται εργαλεία , ικανά να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες για βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και έξυπνη οικονομική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμαζόμαστε ώστε να κινητοποιήσουμε τις παραγωγικές μας δυνάμεις και να τις κατευθύνουμε σε  συνεργατικά εγχειρήματα που μπορούν να αποτελέσουν σημαντική διέξοδο» δήλωσε  ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια