ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

H Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας της Ελλάδας στην 12η θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό



H Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας (Hellenic Cyber Security Team), η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας «European Cyber Security Challenge 2017» (ECSC '17) στη Μάλαγα της Ισπανίας, κατέλαβε την 12η θέση μεταξύ 15 χωρών που συμμετείχαν. Η ελληνική ομάδα κατείχε την πρώτη θέση στο μεγαλύτερο διάστημα του διαγωνισμού, αλλά τελικά έπεσε στη 12η θέση μετά από μία χαοτική διαγωνιστική διαδικασία, που επιφύλαξαν στους συμμετέχοντες οι Ισπανοί διοργανωτές.

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, έγινε για μια ακόμη χρονιά με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), του κέντρου τεχνογνωσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανεύρεση και στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς ταλέντων μεταξύ των μαθητών Λυκείου και των φοιτητών στο χώρο της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων και των δικτύων.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της ελληνικής συμμετοχής είχε αναλάβει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Ξενάκη. Τα δέκα μέλη της εθνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας ήσαν οι Γύφτος Μάριος, Δημάκης Φάνης, Ζαχαριουδάκης Γιάννης, Καμαρινάκης Νίκος, Καπλανέλης Ευστράτιος, Κολιός Παύλος (επικεφαλής), Μάντος Πέτρος, Λάζαρος Κάρολος, Τουλουμτζίδης Λευτέρης, Τσεκαλάς Γιώργος Δαυίδ και Τσιμπούκης Αναστάσιος.

πηγή:ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια