ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επίσκεψη του Βουλευτή Σερρών και Τομεάρχη Υποδομών της Ν. Δ Κ. Καραμανλή στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες της 1ης Δεκεμβρίου


Το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και ειδικότερα  περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής.



   Τον κ. Καραμανλή καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, παραδίδοντάς του ταυτόχρονα υπόμνημα όπου αναφέρονται αναλυτικά  οι συνέπειες της φυσικής καταστροφής που έπληξε την 1η Δεκεμβρίου 2017 τις περιοχές Οινιαδών, Αιτωλικού, Κεφαλοβρύσου, Χαλικίου, «Μαγούλες», Χρυσοβεργίου και Φραγκουλέικων, σε υποδομές, οικίες, επιχειρήσεις, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.
Παρουσία υπηρεσιακών εκπροσώπων και των εκπ/πων του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας κ.κ. Ε. Λύρου και Π. Ζαντέ, ο βουλευτής ενημερώθηκε σχετικά με την γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα της περιοχής, καθώς επίσης για την αναγκαιότητα σύνταξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.



   «Ο Δήμος έχει ήδη προετοιμασθεί συντάσσοντας τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία, αναμένοντας την συνολική παρέμβασης της πολιτείας, η οποία απαιτείται προς αποφυγή στο μέλλον καταστροφών ιδίας έντασης» επεσήμανε ο Νίκος Καραπάνος, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 1ης Δεκεμβρίου σε αστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, υποδομές ύδρευσης – αποχέτευσης και κτίρια.
   Ακολούθως ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και ο Βουλευτής Σερρών επισκέφθηκαν τις τοπικές κοινότητες Χρυσοβεργίου και Φραγκουλέικων, παραμένοντας και στο σημείο όπου το οδόστρωμα της εθνικής οδού έχει καταρρεύσει, αποκόπτοντας την ομαλή επικοινωνία  μεταξύ των περιοχών Μεσολογγίου και Αγρινίου. Απευθυνόμενος προς τον κ. Καραμανλή, ο Ν. Καραπάνος επεσήμανε πως η ασφαλής διέλευση των οχημάτων την παρούσα στιγμή μπορεί να γίνει μόνο μέσω της Ιονίας οδού, καθώς οι παράπλευροι δρόμοι που χρησιμοποιούνται δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες. Για το λόγο όμως αυτό, είναι απαραίτητη η αναστολή λειτουργίας των διοδίων στο ύψος του Αγγελοκάστρου, αίτημα το οποίο ήδη έχει υποβληθεί προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια