ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία(φωτο)



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Αγρινίου πραγματοποίησαν σήμερα το βράδυ μέλη του Ε.Κ.Α Αγρινίου και του ΠΑ.ΜΕ για την προστασία του δικαιώματος στην απεργία.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Δημήτρης Δήμας  ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , κατέθεσε χθες βράδυ στη βουλή, σαν το λαγό, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας , της ωμής παρέμβασης, με νόμο, στα συνδικάτα . Με τις γνωστές άθλιες διαδικασίες που επιλέγει πάντα η κυβέρνηση όταν είναι να κάνει τη βρώμικη δουλειά των μονοπωλίων.

Μετά από τις άμεσες αντιδράσεις του ταξικού κινήματος η κυβέρνηση , λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αναδιπλώνεται μέσω της «άτυπης ενημέρωσης» του υπουργείου εργασίας, σύμφωνα με την οποία η αντεργατική τροπολογία θα αποσυρθεί σήμερα από το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί , για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.



Τα ταξικά συνδικάτα δε «μασάνε» στις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και καλούν τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση.

Η τροπολογία με το νέο αντεργατικό έκτρωμα που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο συνδικαλιστικό νόμο ορίζει ότι «ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία του ενός δευτέρου (1/2 ) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών», όταν σήμερα απαιτείται η πλειοψηφία του 1/3 ( στην πρώτη Γενική Συνέλευση μέχρι το 1/5 στην Τρίτη Γενική Συνέλευση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών).

Καθόλου τυχαίο , η κυβέρνηση χτυπάει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης , μέσα στην επιχείρηση, εκεί που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία , η αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις.

Η κυβερνητική τροπολογία ανοίγει το δρόμο ώστε να καταστεί πρακτικά αδύνατη η κήρυξη απεργίας από κλαδικά συνδικάτα με μεγάλο αριθμό μελών.

Και όλα αυτά νομοθετούνται από μια κυβέρνηση που έχει ψηφιστεί από το 20% του εκλογικού σώματος . Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος , όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές ή και τα δυο.

Τα σχέδιά τους δεν πρέπει να περάσουν. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ"

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αγρινίου.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια