ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου στη Δυτική Ελλάδα


Κατασχέθηκαν περίπου (7.000) είδη παραεμπορίου

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργήθηκαν χθες σε Πάτρα και Ναύπακτο, συνελήφθησαν, πέντε αλλοδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα, του οποίου τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 7.000 είδη παραεμπορίου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Β΄  Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σχημάτισαν τέσσερις δικογραφίες, σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών, υπηκόων Μπανγκλαντές, ηλικίας 37, 37, 35 και 24 ετών για παράβαση της νομοθεσίας για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα, χθες, το πρωί, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί του Β’  Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, συνέλαβαν, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε χώρο λαϊκής αγοράς, στην Πάτρα, τους τέσσερις δράστες, να διαθέτουν προς πώληση (6.723) είδη παραεμπορίου, όπως μπαταρίες, ωρολόγια, κομπολόγια, ομπρέλες, είδη ένδυσης και είδη οικιακής χρήσης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας συνέλαβαν στο λιμάνι της Ναυπάκτου, έναν 16χρονο Πακιστανό, ο οποίος ασκούσε παράνομα πλανόδιο εμπόριο, πωλώντας φακούς, μπαταρίες, ραδιόφωνα και φορτιστές, ενώ σε άλλη περίπτωση στην Πάτρα, κατασχέθηκαν 142 αθλητικά παπούτσια, τα οποία προορίζονταν για πώληση.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες θα υποβληθούν άμεσα στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Πατρών και Μεσολογγίου, ενώ όλα τα είδη παρεμπορίου που κατασχέθηκαν, θα καταστραφούν.

Επισημαίνεται ότι, οι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου θα συνεχιστούν αμείωτα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, με στόχο την προστασία τόσο των καταναλωτών, όσο και των πολιτών που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια