ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επιστολή Παπαναστασίου σε Περιφέρεια για κήρυξη Δήμου σε έκτακτη ανάγκη


ΘΕΜΑ: «Κήρυξη του Δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
                 


       Κύριε Περιφερειάρχη,
   Όπως ήδη γνωρίζετε, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Δήμου Αγρινίου.
     Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκάλεσαν πρωτοφανείς ζημίες σε υποδομές και σε ιδιοκτησίες  δημοτών ενώ σημειώθηκαν υπερχειλίσεις χειμάρρων σε όλο το εύρος του Δήμου.
     Σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί  κατολισθήσεις και αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση από και προς  πολλές Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες και  οικισμούς του Δήμου μας.
   
      Κατά συνέπεια, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν σοβαρά  προβλήματα σε σπίτια, δρόμους και εγκαταστάσεις, σε τέτοια έκταση και σοβαρότητα, που τα ίδια μέσα του Δήμου δεν ήταν δυνατό να αποκαταστήσουν τις ζημιές.  Για το λόγο αυτό μισθώθηκαν ιδιωτικά μηχανήματα. Υπάρχουν δε πληροφορίες για ολοσχερείς καταστροφές κατοικιών και ενδεχομένως να χρειαστεί φιλοξενία πολιτών σε ξενοδοχεία της πόλης.
     Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να κηρυχθεί ο  Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


                                                ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ
                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια