ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ευχαριστήρια ανακοίνωση από την Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike α.ε.κ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας χαιρετίζει τον μεγάλο αριθμό καθηγητριών και καθηγητών που συμμετείχε στις εκλογικές διαδικασίες  και ταυτόχρονα ευχαριστεί τους συναδέλφους που μας στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές τις Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας.
Η ΑΕΚ στις εκλογές τις 29 Νοέμβρη είναι η μόνη συνδικαλιστική δύναμη που είχε θεαματική αύξηση κατά 25% σε σχέση με πέρσι και έλαβε 101 ψήφους, δηλαδή το 13,87% του εκλογικού σώματος, φέρνοντάς μας πολύ κοντά στην 2η έδρα, που είχαμε σαν στόχο, αφού οι συνάδελφοι αναγνωρίζουν τη δράση μας και τη συνέπεια ως αγωνιστική δύναμη.
Το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό εάν οι συνάδελφοι συμμετείχαν μαζικά στη πρωινή Γ.Σ., όπου θα είχαν την ανάλογη ενημέρωση, για τον απολογισμό(!) της «μη δράσης» των  παρατάξεων που ψηφίζουν για διάφορους λόγους για το Δ.Σ. και τις απόψεις τους για το μέλλον του κλάδου που δεν ακούσαμε(;). Τότε μόνο θα μπορούσαν να συγκρίνουν και να αποφασίσουν τι θα επιλέξουν με κριτήριο όχι την απόλυτη κομματική ταύτιση αλλά τη συνέχεια στην εργασία τους ως εκπαιδευτικοί στη δημόσια εκπαίδευση και στο ποια είναι η συνδικαλιστική δύναμη που και θέλει και μπορεί να οργανώσει το σωματείο για την μεγάλη σύγκρουση με την αποικιακή, αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική των ΕΕ-ΟΟΣΑ που ψήφισαν τα μνημονιακά κόμματα και υλοποιούν η κυβερνήσεις 7 χρόνια τώρα. Άλλωστε ο πραγματικός ο ρόλος του εργασιακού σωματείου που εμείς ως ΑΕΚ αγωνιζόμαστε είναι η διεκδίκηση των μεγάλων και μικρών αιτημάτων και η αναβάθμιση με την παρουσία μας στο Δ.Σ. του ρόλου της Β’ ΕΛΜΕ στην περιοχή μας.
Οι συνάδελφοι που επιμένουν ότι το σωματείο πρέπει να αποκτήσει ξανά την χαμένη του δύναμη, έδωσαν στην ΑΕΚ, έναν νέο αέρα να συνεχίσει τον ανένδοτο αγώνα για τη σωτηρία της δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού.
Φαίνεται ότι διαμορφώνεται μια «νέα Συμμαχία» εκπαιδευτικών που ξεπερνάει τα όρια των κομμάτων παρατάξεών και την παρέα, επισημαίνοντας ότι το σωματείο πρέπει να είναι ανεξάρτητο από κηδεμονίες των κομμάτων, κυβερνητικούς και διοικητικούς μηχανισμούς και να αγωνίζεται ενωτικά για τα συμφέροντα του κλάδου σε  ταξική βάση για μία ενιαία και αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση πολυτεχνικού χαρακτήρα κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις ασκούν, που να χωράει όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών χωρίς ανταγωνισμούς και συντεχνίες.
Λέμε ΟΧΙ στην διάλυση του Λυκείου και της ΤΕΕ. ΟΧΙ στη νέα βαβρβαρότητα της αμάθειας για τη νέα γενιά. ΟΧΙ στη «σύγχρονη» φτώχεια των εκπαιδευτικών και του λαού μας συνολικότερα.
Τέλος με γνώμονα το ιστορικό φορτίο που κουβαλάμε στο συν. κίνημα και την ευθύνη που έχουμε επωμισθεί μετά το αποτέλεσμα των εκλογών θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα εντός και εκτός της ΕΛΜΕ μέσα σε αυτό το δύσκολο πολιτικό, εκπαιδευτικό και οικονομικό περιβάλλον.
Εμείς δεν θα προδώσαμε τις βασικές μας αρχές. Η ιστορία δεν θα καθαρίσει εύκολα με μας!


ΥΓ. 1)Την Τρίτη 5 Δεκέμβρη και ώρα 6.00 το απόγευμα στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ καλούμε όλους τους φίλους της κίνησης και κάθε συνάδελφο να παραβρεθούν στη συζήτηση για την επόμενη μέρα στο Δ.Σ., θέλουμε όλες τις απόψεις.
2) Σας αποστέλλουμε τον πίνακα με τα συγκριτικά αποτελέσματα των εκλογών και τη σταυροδοσία της ΑΕΚ:
            Υποψήφιοι ΑΕΚ για Δ.Σ
  1. Κορδάτος Κώστας 73 (εκλέγεται)
  2. Ζαραβίνας Μιχάλης 35 (αναπληρωματικός)
  3. Ξένου Εύη 23
  4. Τσιλίκης Βασίλης 22
  5. Λογκιτζίδου Καίτη 19
  6. Τσίντζου Μαριάνα 13
  7. Μαμασούλας Παναγιώτης 12
Για Ελεγκτική Επιτροπή
Μουτάφης Νίκος 43 (εκλέγεται)
Αγρίνιο 1-12-2017

Από την ΑΕΚ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια