ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μεσολόγγι:Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για ΕΟΠΥΥ,2/39 και ΤΕΙ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη σύσκεψη Δημάρχων και Φορέων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, στην οποία συμμετείχαν: Οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Αγαθάγγελος Κότσαλος και ο Αντιδήμαρχος Σπυρίδων Καρβέλης, οι Πρόεδροι  Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Ιωάννης Κοντός, Δικηγορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Χρ. Παϊσιος, Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π  Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Γραμματέας Κων/νος Πασσιόπουλος, του Φαρμακευτικού συλλόγου Αιτωλ/νίας Πέτρος Πετρόπουλος και το μέλλος Διοικητικού Συμβουλίου Βασιλική Μπελέκου και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου Σπ. Πλάκας.



   Λόγω της κρισιμότητας του θέματος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην μεταφορά των κύριων υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο, ενώ συναποφασίσθηκε  να σταλούν υπό μορφή ψηφίσματος οι εξής κοινές θέσεις:

   Μετά την αιφνίδια υποβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της ανωτέρω υπηρεσίας που εδρεύει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και χαρακτηρίζεται από τη μείωση του προσωπικού, καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να αναθεωρήσουν άμεσα αυτή την απόφαση, η οποία θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών  των Δήμων Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου.

 Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως οι αποφάσεις στελεχιακής  αποδυνάμωσης της Περιφερειακής Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ελήφθησαν παρακάμπτοντας στην ουσία το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει ως έδρες των ΠΕ.ΔΙ. τα διοικητικά κέντρα των περιφερειακών ενοτήτων. Συνεπώς, ζητείται η επαναφορά του προσωπικού της Υπηρεσίας, ενώ καλούνται οι Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να βοηθήσουν άμεσα την γρήγορη αποκατάσταση  της πλήρους λειτουργίας της στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.



Είναι απολύτως κατανοητή η λειτουργία αποκεντρωμένου γραφείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει με ορθολογικό τρόπο και όχι σε βάρος των υπολοίπων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την συζήτηση των δυο θεμάτων που αφορούν το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων και το ΤΕΙ, για τα οποία εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια