ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ερώτηση Μάριου Σαλμά για το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων


Η ερώτηση  που κατέθεσε ο κ. Μάριος Σαλμάς σχετικά με την διατήρηση λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος  Ευζώνων.

 Συγκεκριμένα  το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

   «ΘΕΜΑ: Διατήρηση λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Αθηναϊκό Τύπο, καθώς και δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα στο ραδιοφωνικό σταθμό του ALPHA, σχετικά με στρατόπεδα που πρόκειται να καταργηθούν, προκύπτει ότι ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το στρατόπεδο 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έχει την έδρα του στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου.

Το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων είναι μια στρατιωτική μονάδα της χώρας, η οποία πέρα από την υποδειγματική λειτουργία της, αποτελεί ένα τεκμηριωμένο «κομμάτι» της νεώτερης Ελληνικής στρατιωτικής Ιστορίας. Στα 104 χρόνια της αδιαλείπτου  λειτουργίας του υπηρέτησαν διακεκριμένοι Αξιωματικοί και οπλίτες συνδέοντας την υπηρεσία τους στην Πατρίδα με γεγονότα καίριας σημασίας για την Ελλάδα, όπως είναι  ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος το 1918, η Μικρασιατική Εκστρατεία 1920-1922 και ο Ελληνοιταλικός πόλεμος 1940-1941».

Έως σήμερα, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος του, το κύρος της εκπαιδεύσεως των νέων οπλιτών αλλά και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του που πλέον αποκτούν μνημειακό χαρακτήρα καθώς διατηρούνται άψογα φιλοξενώντας με τον καλύτερο τρόπο τις νέες γενιές των Ελλήνων.

Ταυτόχρονα, το Σύνταγμα βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αποτελώντας αναπόσπαστο και ιδιαίτερα δυναμικό τμήμα της κοινωνίας. Οι οπλίτες και οι αξιωματικοί του πέρα από τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα να γνωρίσουν και να διδαχθούν μέσα από τα μνημεία την ιστορία των προγόνων μας, έτσι όπως αυτή γράφηκε την 10η Απριλίου 1826 στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτίθεται να προβεί στην κατάργηση ενός τόσο σημαντικού στρατοπέδου στο οποίο έχουν υπηρετήσει διακεκριμένοι Αξιωματικοί και οπλίτες και συνεχίζει να παρέχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης οπλιτών;

2. Γιατί το Υπουργείο θέλει να καταργήσει το συγκεκριμένο Σύνταγμα καθώς αποτελεί αναπόσπαστο και δυναμικό τμήμα της κοινωνίας του Μεσολογγίου;»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια